П.Порошенко вітає В.ГройсманаНовообрані народні депутати визначилися із новим головою Верховної Ради України восьмого скликання. На засіданні був присутній Президент України Петро Порошенко.

Спікером 359 голосами нардепів обрали представника “Блоку Петра Порошенка” і віце-прем’єр-міністра в уряді Арсенія Яценюка Володимира Гройсмана.

Гройсману 36 років. Він народився у Вінниці. Із 1994 по 2005 роки працював на керівних посадах у комерційних структурах.

У 2002 році обраний депутатом Вінницької міської ради. Працював заступником голови постійної депутатської комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики.

У 2003 році закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю “юриспруденція”.

У листопаді 2005-го обраний секретарем Вінницької міської ради, працював в.о. міського голови Вінниці.

А вже у 2006-му, коли йому було 28 років, став мером Вінниці і наймолодшим міським головою обласного центру України.

У лютому 2010-го закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, отримавши диплом магістра за спеціальністю “управління суспільним розвитком” і спеціалізацією “управління на регіональному та місцевому рівнях”.

Із 27 лютого 2014 року – віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Одружений. Виховує двох доньок і сина. За кілька годин до обрання Гройсман у кулуарах парламенту заявляв, що готовий очолити Раду.