Серед степів село моє чудове,
Тут на світанні запахи медові
Теплом долонь зелених обійми,
Бо в цьому краї виростаєм ми.

Із маківки степу так видно далеко,
Тополі взяли у обійми село,
З далеких країв прилетіли лелеки,
Щоб далі нести в Україну тепло.

Стоїш, заціловане всими вітрами -
Колиска любові і свято душі,
Тут стелиться легко дорога до мами,
І стежка дитинства веде в спориші.

Вислів, винесений у заголовок, далеко не новий, тож дехто може вважати його затертим і банальним. Та щодо громади Ганнівської сільської ради важко підібрати інший. Бо тут живуть дійсно дружні і завзяті до добрих справ люди. З огляду на цю обставину можна згадати ще одну народну мудрість, яка, у дещо зміненому вигляді, звучить так: «Громада має таких керівників, на яких заслуговує». Маються на увазі сільський голова Ніна Цапенко та керівник базового господарства – генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк. Вони часто виступають генераторами ідей, надають фінансову, матеріальну і організаційну допомогу задля втілення їх у життя. Та головним є саме людський фактор. Люди розуміють, що всі добрі справи – як започатковані керівниками, так і ті, ініціаторами яких є громадські активісти, - для них, для поліпшення їхнього добробуту і комфорту в населених пунктах.

У селах, які входять до складу сільської ради, систематично влаштовуються суботники із впорядкування території. Причому, матеріальні витрати не завжди беруть на себе сільська рада та агрофірма. Для прикладу, за кошти жителів (2365 грн.) було пофарбовано паркан довжиною 220 м, придбаний сільською радою для кладовища у Володимирівці, де поховані загиблі у Великій Вітчизняній війні воїни. Жителі села його встановили, пофарбували, намалювали на ньому хрестики. 

На черговому суботнику жителі працювали на встановленні дитячого майданчика, придбаного за кошти сільської ради (52 тис. грн.). Понад 50 володимирівців працювали з ентузіазмом - було розбито великий парк, де посадили саджанці сосни, ялини, берези, горбини, туї та облаштували квіткову клумбу. Нині розробляється проект фонтану, у парку навесні будуть встановлені лавочки. Разом з дорослими працювали учні середніх і старших класів.

Як запевняє Ніна Степанівна, назвати найактив-ніших земляків не може, бо завжди активно працює вся громада. 

- Люди готові і у вогонь, і у воду задля спільного блага, – каже сільський голова. Бо керівництво агрофірми, сільської ради і жителі – це одне ціле, наша єдина дружна родина.

Анатолій РЯБОКОНЬ.