момент обговоренняЗдоров’я людини - проблема досить актуальна для всіх часів і народів, а в даний час вона стає першорядною. Здоровий спосіб життя є важливим фактором, що сприяє підтримці фізичного і психічного добробуту, збільшенню тривалості активного життя людини. Головне, щоб сама людина захотіла залишатися здоровою, активною і незалежною. Здоров’я можна поліпшити шляхом зміни способу повсякденного життя, і зробити це, як говорить прислів’я, «ніколи не пізно». 

В даний час актуальність здорового способу життя зростає. Причин кілька, але найсуттєвіша з них - це погіршення здоров’я населення країни.

Кожна людина прагне прожити своє життя довго і щасливо. Але чи все ми робимо для цього? Давайте проаналізуємо наш звичайний день: вранці мало хто робить зарядку, не по режиму харчуємося; сваримося з друзями та близькими, нервуємо, вечорами відпочиваємо біля комп’ютера або телевізора. Не всі, але багато хто проводить свій день подібним чином. Природно, що у нас з’являються хвороби, нервові розлади, проблеми в школі, на роботі і в сім’ї.

фото учасниківТаким чином, сучасний рівень цивілізації та культури висуває в число найважливіших для людини завдань – самому навчитися не хворіти, бути здоровим.

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із службою у справах дітей  районної державної адміністрації 14 листопада 2014 року в приміщенні центральної районної бібліотеки провів круглий стіл на тему: «Ми за здоровий спосіб життя» з учнями 8-Б класу навчально - виховного комплексу – гімназія. Під час засідання круглого столу відбувся перегляд відеороликів про здоровий спосіб життя,  діти приймали участь у групових іграх, конкурсах, кожен учасник висловлював свою точку зору щодо здорового способу життя відповідно до заповнених анкет.

Під час конкурсу « Моя команда» діти відображали шкідливі звички та здоровий спосіб життя за допомогою малюнків, читання віршів, виконання фізичних вправ.

В конкурсі «Назви 5 основних складових твого здорового способу життя» діти показали себе активними прихильниками здорового способу життя», не соромилися називати і погані свої звички.

На завершення заходу директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (автор цих рядків) побажала всім присутнім  здоров’я, здійснення мрій, успіхів у навчанні, діти отримали буклети про здоровий спосіб життя.

Оксана Стулій, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді