Одним із найважливіших питань, які хвилюють переселенців з АР Крим та Південно-Східної України, є пошук роботи на новому місці. Тому питання працевлаштування вимушених переселенців залишається одним із найбільш актуальних і для зазначеної категорії громадян, і для служби зайнятості, яка допомагає знайти людям роботу.

Так, Олександр З., мешканець Харцизька Донецької області, який сьогодні проживає в смт. Петровому разом із сім’єю, звернувся по допомогу у працевлаштуванні до районного центру зайнятості.

Для сприяння у вирішенні проблеми працевлаштування переселенців Петрівським районним центром зайнятості забезпечується проведення системної роботи з надання їм комплексу соціальних послуг, а також налагоджено взаємодію з місцевими ПОУ щодо забезпечення їх роботою. У результаті Олександр працює робітником з благоустрою території в районному відділі культури.

Таким чином прагнення Олександра забезпечувати свою родину та ефективна взаємодія роботодавців і служби зайнятості сприяє розв’язанню проблем зайнятості в сучасних соціально-економічних умовах. 

Тетяна Біденко, головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Петрівського районного центру зайнятості