ветерани культурної ниви - Валентина Ганжа, Надія Пранцан, Вікторія Максімова та Тамара ОрловаМинулого тижня на урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва до районного Будинку культури прибули культармійці, сільські та селищні голови, ветерани культурної ниви.

У фойє РБК було облаштовано виставку декоративно-прикладного мистецтва народних умільців. Найбільше робіт представила Петрівська селищна рада та Червонокостянтинівська сільська рада. Різнобарв’ям вабили рушники та вишиті бісером ікони Новостародубської, Іскрівської, Богданівської та Петрівської сільських рад. 

Звітний концерт аматорів сцени розпочався виступом дитячого хореографічного колективу, який виконав композицію, що стала прологом святкового дійства.

ігровий моментФутбольна команда «АФ «П’ятихатська» з Петрівщини стала володарем Кубку України серед аматорів

9 листопада у селі Демня Миколаївського району Львівської області у матчі-відповіді фіналу Кубку України з футболу серед аматорських команд команда «АФ «П’ятихатська» з Кіровоградщини з рахунком 2:1 перемогла СКК «Демню».

Голи на рахунку Кухарського і Хорольського.

Перший матч, що був зіграний в Петровому 2 листопада, завершився з рахунком - 1:0 на користь наших футболістів.

Таким чином за підсумками двох матчів «АФ «П’ятихатська» cтала володарем Кубку України серед аматорів 2014 року.

На підставі оригіналів протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування Комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року у 69 одномандатних виборчих округах.

У списку обраними народними депутатами України від Кіровоградської області визнано:

- Костянтина Яриніча – в ОВО № 99;
- Станіслава Березкіна – в ОВО № 100;
- Михайла Поплавського – в ОВО № 101;
- Анатолія Кузьменка – в ОВО № 103.

Питання по 102-му округу, де балотувався Олесь Довгий, досі залишається невирішеним.

Нагадаємо, Комітет виборців України вимагає визнати недійсними вибори в окрузі, де переміг Довгий. У ЦВК не бачать підстав для визнання результатів голосування недійсними.

 

Оприлюднено затрати п’ятьох кандидатів у народні депутати по 99-му ВО (м. Кіровоград) через власні виборчі фонди. Так, згідно з поданих фінансових звітів найбільше офіційно витратив коштів Максим Березкін, приблизно 863 тисячі гривень. На другому місці Артем Стрижаков, приблизно 448 тис. грн. Третім, за витраченими коштами, став Костянтин Яриніч, приблизно 345 тис. грн. Четверта – Лариса Онул, 315 тис. грн. І замикає п’ятірку Павло Топчій – 60 тис. грн.

Слід також додати, що всі кандидати офіційно внесли заставу в розмірі 12 тис. 500 грн, а повернуто її буде лише переможцю.

Варто нагадати, що перемогу в 99-му ВО здобув Костянтин Яриніч (37,99%). Максим Березкін зайняв друге місце (12,68%), третім був Артем Стрижаков (8,72%). Павло Топчій був на шостому місці (6,47%), а Лариса Онул на сьомому місці (6,31%).

іскрівці на святі селаЗолота осінь прийшла  на нашу землю, приємно навіть просто спостерігати за дивами, які творить природа восени. В таку чудову пору 70 років тому, 22 жовтня 1944 року, наші села Іскрівка та Новофедорівка були звільнені від німецько-фашистських загарбників. Цій знаменній даті було приурочено святкування Дня села на території Іскрівської сільської ради. 

Добридень всім, кого сюди
стежина привела.
Ми будемо сьогодні відзначати
чудове свято – день села.
День рідного села -
де ви з’явилися на світ,
де ясні зорі вечорові
і вишень білосніжний цвіт.

Цими днями Україна відсвяткувала День залізничника. Це свято встановлено в країні за Указом Президента в липні 1993 року. Дата його була обрана на честь прибуття до Львова 4 листопада 1861 р. перших поїздів міжнародного сполучення.

Сучасна історія українських залізниць відлічується з дня проголошення незалежності України в 1991 році. А в липні1996 року був ухвалений закон «Про залізничний транспорт», який визначав основні економічні та фінансові засади діяльності залізничного транспорту України.

Самез нагоди цього свята хочемо познайомити вас з чудовою родиною наших земляків-залізничників. Майже півстоліття родина Мінінків  працює на благо залізниці. Іван Тимофійович на цій трудовій ниві вже 29 років. Зараз вирішив піти на заслужений відпочинок. Останніми роками працював машиністом тепловоза, але починав свою кар’єру з малого.

Його дружина Лариса Леонідівна 18 років свого життя віддала залізниці. На даний час працює екіпірувальником рухомого складу.

І хоч це важка праця, але вони нею задоволені. Адже обоє мають спеціальну освіту. Та й після скількох років не просто звикли до професії, а й полюбили свою справу, адже є справжніми професіоналами. 

У трудовому колективі їх поважають та люблять, знають, що вони завжди прийдуть на допомогу молодшим працівникам, підкажуть як потрібно, навчать. 

Взаємини у сім’ї чудові, щодо роботи теж ніяких конфліктів не виникає, вони навпаки - завжди підтримують один одного. Мають вже дорослу донечку. Іван та Лариса - позитивні та доброзичливі люди. Тож бажаємо їм взаєморозуміння та довгих літ любові. Івану Тимофійовичу добре відпочити на пенсії, а Ларисі Леонідівні – успіху в її нелегкій професії.

Яна БОЙКО

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана рішеннями колегії Держземагентства України запроваджено перший етап заходів реформування сфери земельних відносин в Україні, спрямованих на забезпечення прозорості земельних відносин та розширення повноважень місцевих рад.

Так, з 15 жовтня 2014 року обов’язковим стало врахування позиції органів місцевого самоврядування у питаннях розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності. Під час розгляду питання про надання у власність або користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення державної власності територіальні органи земельних ресурсів надсилатимуть сільським, селищним, міським радам за місцем розташування земельної ділянки запити про висловлення позиції щодо можливості надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, на підставі якої зазначені земельні ділянки можуть бути передані у власність або користування.

З метою реалізації повноважень органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин запроваджуються нові механізми забезпечення їх актуальною інформацією з Державного земельного кадастру – в рамках пілотного проекту буде створена можливість користування відомостями про землі в режимі онлайн. До проведення пілотного проекту будуть залучені 50 сільських, селищних та міських рад, переліки яких узгоджуються з асоціаціями органів місцевого самоврядування України.

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів.

Наша держава – це країна, з якої, як правило, здійснюється експорт жінок на світові ринки інтимного бізнесу – в Туреччину, Італію, Польщу, Іспанію, Німеччину, країни колишньої Югославії, Угорщину, Чехію, Грецію, Російську Федерацію, Об’єднані Арабські Емірати, Ізраїль, Сполучені Штати Америки та інші країни. В міжнародній системі Україна визначена як країна - постачальниця жінок. Саме громадянки України зараз складають значну частину живого «товару» на відкритих і таємних ринках Європи та Азії. Ряд експертів одностайно висловлюються про те, що торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі; у цій індустрії домінують добре організовані кримінальні синдикати; одержані прибутки йдуть на фінансування інших різновидів злочинної діяльності, в тому числі торгівлі наркотиками та зброєю.

Освіта району зазнала відчутної втрати. На 63-му році життя раптово не стало мудрого керівника, доброї, порядної, чуйної людини – Івана Івановича Швиданенка. Народився Іван Іванович 3 липня 1952 року в с. Новий Стародуб Петрівського району. Після закінчення школи вступив до Криворізького державного педагогічного інституту. А після його закінчення у 1975 році отримав направлення у Балахівську восьмирічну школу Петрівського району на посаду вчителя хімії та біології. Тут молодий учитель зарекомендував себе як знаючий педагог, проявив організаторські здібності. І коли постало питання, спочатку про заступника директора з навчально-виховної роботи, а згодом директора Балахівської  восьмирічної школи, 26-річного вчителя було переведено у 1978 році на посаду заступника директора, 1988 році – директора школи. 26 років керував І. І.Швиданенко школою. У нього лише три  записи у трудовій книжці про педагогічну діяльність. Його всі шанували за працелюбність, знання, безконфліктність. Він був світлою, мудрою, шанованою людиною, поважав і любив свій колектив, свою професію. Іван Іванович був люблячий чоловік, батько, дідусь, вірний товариш, справжній патріот.

Ми завжди будемо пам’ятати цю світлу, прекрасну людину, яка любила життя і прикрашала добром рідну землю.

Відділ освіти Петрівської РДА, районний комітет профспілки працівників  освіти і науки України, педагогічний та учнівський колективи Балахівської  ЗШ І-ІІІ ступенів, педагогічна громадськість району.

Шановного депутата Новостародубської сільської ради ФЕДЧЕНКО ВІКТОРА ГРИГОРОВИЧА з 60-ти річним ювілеєм.

Хай Вам завжди посміхається доля,
Несуть тільки радість з собою роки,
Хай щастя й здоров’я не зрадять ніколи,
Хай збудуться мрії, бажання й думки.
Снаги трудової - без ліку,
Пошани й добра - від людей,
Щасливого й довгого віку
Бажаємо Вам у цей день.

З любов’ю, повагою виконавчий комітет Новостародубської сільської ради