ветерани культурної ниви - Валентина Ганжа, Надія Пранцан, Вікторія Максімова та Тамара ОрловаМинулого тижня на урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва до районного Будинку культури прибули культармійці, сільські та селищні голови, ветерани культурної ниви.

У фойє РБК було облаштовано виставку декоративно-прикладного мистецтва народних умільців. Найбільше робіт представила Петрівська селищна рада та Червонокостянтинівська сільська рада. Різнобарв’ям вабили рушники та вишиті бісером ікони Новостародубської, Іскрівської, Богданівської та Петрівської сільських рад. 

Звітний концерт аматорів сцени розпочався виступом дитячого хореографічного колективу, який виконав композицію, що стала прологом святкового дійства.

 на сцені хор РБКУ ті дні, коли наші люди активно відпочивають, працівники сфери культури повинні трудитися, щоб радувати глядачів, забезпечивши їм святковий настрій.

Ведуча Анна Орос промовляє: «Коли уся країна, святкує, тоді культпрацівник працює. Коли вночі усі лягають спати, культпрацівник почне вірші писати. Отак усе життя в нас свято, нехай і заробляєм небагато та раді ми, бо до усього звик веселий балагур - культпрацівник». 

Хвилиною мовчання учасники урочистостей вшанували пам’ять загиблих бійців, учасників антитерористичної операції.

Вітаючи культпрацівників голова РДА О.І.Анісімов зазначив, що працівники культури роблять великий внесок у формуванні в молоді високоморальних якостей, дають можливість насолодитися народним мистецтвом. Дякував фахівцям за залучення до самодіяльності юнаків та дівчат, котрі віддають улюбленій справі багато часу та енергії. Олександр Іванович побажав успіхів у подальшому розвитку культури та мистецтва, підвищення майстерності, аби і надалі прославлявся рідний край. 

Тетяна Ігнатьева виконує пісню «Кришталеві роси»Згідно з розпорядженням голови РДА за сумлінну працю та вагомий особистий внесок у розвиток культури району та з нагоди професійного свята він вручив Почесну грамоту методисту з клубної справи РБК Людмилі Спиціній.

Грамоти Петрівської РДА отримали: Галина Бискуб, Алла Іщенко, Ірина Зелінські, Людмила Кущ та Леонід Старов. 

Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Наталія Подкопаєва вручила Дипломи «Новобранець культурної ниви» директору Водянського БК Ксенії Болотовій та режисеру масових заходів РБК Альоні Сотніковій. За багаторічну працю та вагомий внесок у розвиток культури нагороджено грамотами: Тамару Орлову, Вікторію Максімову, Валентину Рябоконь, Зінаїду Спересенко, Надію Пранцан, Валентину Ганжу та Валентину Блоху. Група культпра-цівників отримала від районного відділу культури грамоти-листівки «за духовну близкість, не дивлячись на далеку відстань» та «за неприступність». Поздоровлення та нагородження супроводжувалися чудово  виконаними концертними номерами. 

Після слів ведучої: «Хай не залишає вас віра, підтримує надія і зігрівають щирі почуття, щоб у вашій оселі панували світло і спокій, в серці добро, в помислах мудрість, а в родині достаток» учасники художньої самодіяльності разом з Аліною Дегтяр виконали пісню «Ми українці».

виступає народний аматорський фольклорний колектив Олександрівського БК «Джерело» вітальне слово голови РДА О.І.Анісімова

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках: ветерани культурної ниви - Валентина Ганжа, Надія Пранцан, Вікторія Максімова та Тамара Орлова; на сцені хор РБК; Тетяна Ігнатьева виконує пісню «Кришталеві роси»; вітальне слово голови РДА О.І.Анісімова; виступає народний аматорський фольклорний колектив Олександрівського БК «Джерело». 

Фото автора.