Не тільки сода, а й кухонна сіль можуть допомогти в побуті. Корисні поради господиням - застосовують її не тільки для підсолювання їжі, а й для усунення неприємних запахів, при пранні, для загартовування та миття посуду і для багато чого іншого.

Новий віник служитиме довше, якщо замочити його перед застосуванням в гарячій солоній воді на 3 години.

Після чистки цибулі, оселедця, часнику руки часто  довго мають неприємний запах. Для його видалення натріть руки сіллю і добре промийте.

Сир врятувати від підсихання при зберіганні можна загорнувши  в змочену в солоній воді серветку.

Чавунні та товсті алюмінієві сковорідки перед вживанням прожарити з жиром, а вже потім протерти сіллю. Сіль допоможе і після вживання. Залишки жиру слід зняти паперовою серветкою, а потім сковороду протерти сіллю.

Корисна порада господиням: гарячу сіль використовують для протирання залізних сковорідок, листів та інших кухонних предметів. А от від коричневих плям на них позбавляються протиранням вологою сіллю.

Масну пляму на плиті посипте сіллю і протріть газетою. Але без сильного натиску.

Для загартовування нового емальованого посудунаповніть його до країв злегка підсоленою водою, прокип’ятіть і дайте постояти до повного охолодження. Так само роблять і з новим алюмінієвим посудом. Розчин готуємо з розрахунку на літр води 5 чайних ложок солі. 

Чайна ложка солі змішана зі столовою ложкою оцту - відмінний засіб для чищення нікельованого посуду. 

Якщо потримати 30 хвилин в слабкому солоному розчині ніж, то він краще буде заточуватися. 

Корисна порада господині про зберігання олії за допомогою солі: чайна ложка, додана на літр рослинної олії, допоможе їй довше зберігатися. Таким же способом можна позбутися прогірклого смаку. Якщо підсолену олію відстояти, відійде осад, і ви зможете відцідити його.

Якщо біля хліба покласти трохи солі, то він довго не зачерствіє.

Якщо дріжджі зарити в дрібну сіль, то вони будуть довго зберігатися.

Щоб м’ясо зберігало свіжість, натріть його сіллю. 

Ви можете змочити оцтом і почистити сіллю мідні вироби.

Підсолена вода - відмінний засіб для миття скляного посуду. А ось темні плями на графинах і кришталевих вазах видаляють сумішшю з оцту і крупної солі. 

Якщо на вовняному светрі є плями від поту, то їх видалити можна шляхом протирання ганчіркою, змоченою в міцному розчині солі. Дуже старі плями видаляються спиртом.

Сіль вбере в себе пролите на килим чорнило. Якщо раптом таке станеться, то швидше киньте на свіжу пляму жменю солі.

Якщо вікно покрите льодом, то приготуйте теплий солоний розчин та протріть. Воду зберіть сухою ганчіркою, витріть насухо.

Сіллю можна почистити килим. Розкидайте її по ньому, підметіть віником або трохи потріть щіткою. Потім пропилососьте. Ця процедура допомагає відновити колір.

Якщо вам потрібно почистити виріб із соломи, то протріть його змоченою в солоному розчині щіткою. Колір відновитися.

Якщо на полірованих меблях з’явилися плями, то нанесіть на них на 3 години суміш з рослинної олії та солі. Потім видаліть, відшліфуйте м’якою ганчіркою.

Ворс у нових щіток для одягу та взуття часто випадає. Для його зміцнення їх кладуть на 10 хвилин в теплу підсолену воду.

Щоб пляма від вина не розпливлася по одягу, висипте на неї трохи солі. А ось для її видалення періть це місце у воді з додаванням на літр 1 столової ложки нашатирю. Вода повинна бути кип’яченою та охолодженою.

Точно в такій же пропорції робимо розчин для чищення плям від какао та шоколаду. Після того, як заперете, добре прополощіть весь виріб.