урок«… Так, я книгар -
Не лікар, не аптекар,
Не інженер,
не вчитель, не банкір…
Я – більше: я книгар!
Бібліотекар!
Потрібен я – всьому наперекір».

Бібліотека є одним із найважливіших структурних підрозділів загальноосвітнього навчального закладу. Усвідомлюючи важливість ролі шкільної бібліотеки в інноваційному розвитку загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки України, спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В.О.Сухомлинського та Національною академією педагогічних наук України, згідно з договором про співпрацю від 15 січня 2013 року, виступили з ініціативою започаткувати з 2014 року щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що проходитиме в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек з 01 по 31 жовтня.

Протягом місяця учні 4 класу, під керівництвом класовода А.С. Гнучих, створили свої перші книжечки з ілюстраціями.У жовтні 2014 року перший Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у Луганській ЗШ І-ІІІ ступенів пройшов під гаслом «Шкільна бібліотека—стратегічний партнер освіти». 

Протягом місяця згідно з планом було проведено ряд заходів. Учителі та учні взяли активну участь у підготовці та проведенні запланованого. Початкові класи з цікавістю спостерігали за різними тематичними виставками літератури, спрямованими на виховання громадянина-патріота, та виставками своїх малюнків, які були присвячені улюбленим героям книг (конкурс «Краща ілюстрація до улюбленої казки»). Також з початковою ланкою був проведений виховний захід «Книга – наш найкращий друг, книга знає все навкруг». На ньому діти взяли активну участь і по завершенню отримали призи. Протягом місяця учні 4 класу, під керівництвом класовода А.С. Гнучих, створили свої перші книжечки з ілюстраціями.

конкурс «Краща ілюстрація до улюбленої казки»Середня та старша ланки школи працювали над створенням емблеми місячника, також активно співпрацювали з бібліотекарем в проведенні різних конкурсів, заходів, створювали різні презентації на дану тематику. 

Щодня в бібліотеці проводилися бібліотечні уроки та години цікавих повідомлень: «Як з’явились книги», «Зберегти підручник — твій обов’язок», «Твій друг — книга», «Щоб книжка жила довше» та багато інших.

Місячник бібліотек пройшов для дітей активним, цікавим, корисним та пізнавальним. 

Юлія Голубова, бібліотекар Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів

На знімках: фрагменти заходів у рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.