учні 4 класу під час урокуОсь уже кілька років поспіль навчально-виховний процес у нашій школі базується на трансформації педагогічних ідей В.О.Сухомлинського. У Петрівській загальноосвітній школі І ступеня, яка є опорною у районі з проблеми: «Трансформація педагогічних ідей В.О. Сухомлинського в практику роботи сучасної школи», стало доброю традицією проводити різні заходи та міроприємства, щоб почерпнути знання з його цілющої спадщини та проаналізувати мудрі поради Василя Олександровича. Своїм основним завданням адміністрація вважає побудову на основі педагогічних ідей В.О.Сухомлинського такого навчального закладу, який був би школою радості для дітей, школою творчості для вчителів, школою спокою для родин та суспільства. Тому основою управління в закладі є забезпечення активної, результативної взаємодії «адміністратор – учитель – учень». Головною закономірністю гуманістичного виховного процесу є орієнтація на розвиток особистості, а провідною ідеєю нашого досвіду - любов до дітей, віра в їх творчі сили та всебічний розвиток особистості кожного школяра. Навчально-виховний процес відбувається за розробленим планом роботи школи, який базується на основі трансформації педагогічних ідей В.О.Сухомлинського в сучасну школу та проведення просвітницької роботи серед освітян із зазначеної проблеми.

Т.Ю. Огир з коллегами під час педагогічних читаньУ вересні відбулися традиційні педагогічні читання, присвячені дев’яносто шостій  річниці з дня народження В.О.Сухомлинського на тему: «Обережно: Дитина!». Після виступів і презентацій учителі центрального освітнього округу обговорили та підвели підсумки   педагогічних читань.

Нещодавно в навчальному закладі проходив районний семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи. Тема семінару: «Організаційно-педагогічне забезпечення наступності у навчанні учнів при переході із школи першого ступеня до школи другого ступеня». Після теоретичної  частини заходу та проведених відкритих уроків відбувся круглий стіл за участі практичних психологів, учителів початкових класів та учителів-предметників з Петрівського НВК на тему: «Реалізація принципу наступності як фактор успішної адаптації випускників початкової школи в основній школі». Головне завдання освітян - вироблення системи спільних поглядів учителів початкових класів, учителів - предметників на використання принципу наступності в навчальному процесі при переході від початкової до загальноосвітньої школи. Будь-які перехідні періоди висувають специфічні проблеми, які потребують особливої уваги. Вирішення питання наступності можливе при цілеспрямованій, продуманій системі спільної роботи всіх учасників навчально-виховного процесу: керівників шкіл, вчителів середньої і початкової ланки, класоводів, класних керівників та батьків учнів. Все це дасть змогу вибудувати школу радості та успіху.

учасники районного семінару-практикуму

Тетяна Огир, заступник директора з навчально-виховної роботи Петрівської ЗШ І ступеня 

На знімках: учні 4 класу під час уроку; Т.Ю. Огир з коллегами під час педагогічних читань; учасники районного семінару-практикуму;
Фото Сергія АНДРУСЕНКА