під час зборів громади«Звісно, громада - то великий чоловік» - так висловився один з героїв п’єси «По ревізії» корифея українського театру, нашого земляка Марка Кропивницького. Це ствердження дієве і дотепер, це розуміє громада Чечеліївської сільської ради. До її складу входить два населених пункти - села Чечеліївка та Олександрівка. У кожному з них є свої Будинки культури. Згідно місцевої програми розвитку культури, на період з 2010 до 2015 року в минулому році спільними зусиллями було здійснено капітальний ремонт Олександрівського закладу культури. Тепер настала черга створити комфорт та затишок і в Чечеліївському СБК. На минулому тижні у цьому закладі відбулися загальні збори мешканців села щодо визначення та схвалення приоріотетних напрямків цієї програми, метою якої є створення правових, економічних та організаційних умов для подальшого розвитку культурно-мистецької сфери на місцевій території. Основне завдання програми – посилення уваги до проблем працівників культури шляхом спрямування додаткових фінансових ресурсів на забезпечення закладів культури сучасною матеріально - технічною базою та здійснення капітального ремонту закладу культури. Задля цього сільська рада взяла участь у другому турі конкурсу Українського фонду соціальних інвестицій по відбору мікропроектів у Кіровоградській області, де передбачається фінансування за рахунок гранту уряду Німеччини через німецький банк розвитку KtW. Реалізація мікропроектів передбачає проведення ремонтно-будівельних робіт, придбання обладнання, проведення навчання та консультаційних послуг для громад. УФСІ фінансуватиме 80% вартості проектів.

Тож на загальних зборах чечеліївці одноголосно підтримали пропозицію сільської ради спрямувати кошти на капітальний ремонт сільського Будинку культури, згідно поданого мікропроекту , який було визнано одним із кращим на конкурсі УФСІ. Слід зазначити, що в минулому році орган місцевого самоврядування разом із Чечеліївським загально - освітнім навчальним закладом також брали участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку самоврядування і отримали повідомлення від державного фонду місцевого самоврядування в Україні про те, що поданий мікропроект «Світло, тепло і затишок - шкільному дому, здоров’я поколінню молодому» визнано переможцем конкурсу 2013 року. Енергозберігаючі заходи даного проекту планується розпочати вже в цьому році».  

В 2014році сільська рада взяла участь в обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування в Україні, де теж стала переможцем. З обласного бюджету залучені кошти в сумі 50,0 тисяч грн. для заміни вікон та дверних блоків в приміщені ДНЗ «Сонечко».

Під час загальних зборів громади сільський голова С.П.Дяченко доповідав про інші напрямки роботи соціального характеру. Зокрема, йшлося про організацію утилізації твердих побутових відходів, стан сільських доріг і, звичайно ж, про волонтерську допомогу учасникам АТО. Зараз на сході країни захищають Батьківщину земляки: Ігор Позивай, Олег Гречин, Володимир Виродов, Віталій Пермінов, Микола Дяченко, Євген Коваль та Віктор Шляховий. Сергій Павлович повідомив, що на сесії сільської ради вже прийнято рішення про надання матеріальної допомоги їх родинам. Конструктивний діалог місцевої влади з громадою ще раз засвідчив, що у всіх починаннях головне - спільні та злагоджені дії.

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімку: під час зборів громади.