Незабаром, а саме 2-4 жовтня, у Кіровограді вдруге відбудеться подія національного масштабу - відкриється величезна агропромислова виставка, куди з’їдуться аграрії з усієї України. Організатори обіцяють: «АгроЕкспо 2014» здивує відвідувачів рекордною площею, демонстрацією різноманітної сільгосптехніки та яскравим «Покровським ярмарком».

Про підготовку до цього, безумовно важливого для області заходу йшлося під час прес-конференції у Кіровоградській обласній державній адміністрації, де представники організаторів: перший заступник голови Кіровоградської ОДА Віктор Серпокрилов, голова ради Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш» Павло Штутман та президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко розповіли про цьогорічні нововведення.

До слова, організаторами «АгроЕкспо» є Міністерство аграрної політики і продовольства, Кіровоградська обласна державна адміністрація, Асоціація виробників сільськогосподарської техніки «Украгромаш», Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України і Асоціація аграрних інженерів України.

Уперше Кіровоград приймав «АгроЕкспо» торік. Виставка довела: формат, за якого учасники можуть гідно представити, а відвідувачі побачити і оцінити максимум продукції для АПК – це саме те, що потрібно. Організатори стверджують: участь у виставці доступна для всіх бажаючих, адже захід не комерційний, його мета – дати поштовх розвитку агропромисловому комплексу. 

Масштаби «АгроЕкспо 2014» значно збільшилися. Загальна виставкова площа комплексу має рекордні для національних галузевих форумів розміри – 47 тисяч квадратних метрів. Сім тисяч із них – це сучасний критий павільйон, облаштований нинішнього року.

Збільшено також і полігон для демонстрації всіх видів сільгосптехніки – до шести гектарів. Кожен виробник зможе показати можливості своїх машин на повну, а відвідувачі – оцінити роботу техніки безпосередньо в полі.

Національний колорит виставці надасть народний ярмарок. Зважаючи на небувалу увагу до ярмарку під відкритим небом за участі делегацій з районів Кіровоградщини, якою він користувався торік, організатори «АгроЕкспо» вирішили надати йому нового сенсу й назвати «Покровським ярмарком», адже виставка відкривається напередодні великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці.

– Торік за ініціативи облдержадміністрації у рамках виставки «АгроЕкспо» відбувся ярмарок, який став неймовірно цікавим для людей. З’їхалися всі райони Кіровоградщини, для яких це теж стало справжньою подією. Вони і наряджалися, і куліш готували, борщ, вареники варили, влаштували справжнє святкове дійство. Тому наша організаційна група вирішила надати цій народній ініціативі особливого статусу. Слід відзначити, що у Єлисаветграді ярмарки проводилися ще до революції. Цю чудову традицію нашого регіону треба відроджувати. Люди зможуть придбати продукти з усіх куточків Кіровоградщини і обов’язково – сувеніри на згадку. Ми сподіваємося, що «Покровський ярмарок» згодом стане масштабним культурним заходом для всієї центральної України і не тільки, – ділиться планами Павло Штутман.

В свою чергу Віктор Серпокрилов додав: «Виставка «АгроЕкспо» – це європейський підхід до просування на ринки наших товарів». Перший заступник голови облдержадміністрації наголошує, що проведено значну підготовчу роботу до проведення виставки. Він також підкреслив, що жодної копійки з бюджетних коштів на цей процес не витрачено, облдержадміністрація допомагає у підготовці заходу лише організаційно, наприклад, залучаючи до участі підприємства області.

Організатори запевняють - «АгроЕкспо» в поєднанні з «Покровським ярмарком» стане заходом, який варто відвідати усією родиною. Тут кожен знайде для себе щось цікаве. Відтак, запрошують усіх бажаючих і запевняють тільки на цій виставці можна буде на власні очі побачити, у чому полягає потужний драйв аграрної промисловості.