фінальна частина Чемпіонату України з футболу серед аматорів стала справжнім святом для кількох сотень петрівських уболівальниківШвидко, мов одна мить, пролетіло чудове футбольне дійство під назвою «Фінальна частина Чемпіонату України з футболу серед аматорів», подібних якому в історії нашого району ще не було за всю його спортивну історію і за що, безперечно, любителі «гри мільйонів» мають завдячувати своєму землякові – палко закоханому в цей прекрасний вид спорту Олександру Поворознюкові, котрий зумів за останні роки не лише повернути нове життя, здавалося б, уже назавжди занедбаному стадіону «Інгулець», але й створити чудову футбольну команду, про силу й майстерність якої відтепер уже добре знають далеко за межами не лише Петрівщини, а й усієї Кіровоградщини. Приємно, що й у звітному фінальному турнірі гравці ФК «АФ «П’ятихатська» підтвердили своє високе реноме, показавши гру дуже високої якості і ставши переможцем групи, хоча протистояти довелося не абикому, а минулорічному чемпіону України  серед аматорів – команді «ОДЕК» з міста Оржів, що на Рівненщині, та команді «Зоря» (Білозір’я, Черкаської області), яку багато хто з фахових футбольних аналітиків вважав фаворитом звітного турніру. Але вже вкотре гравці «П’ятихатської» продемонстрували, що не мають жодної ніяковості перед авторитетами, швидше всього, зараз уже все відбувається навпаки – саме визнані авторитети налаштовуються на матчі з «П’ятихатською» як на «последний и решительный бой». Хоча, як бачимо, і це зараз їм вже  не дуже допомагає.

Отож про результат першого туру змагань фінальної групи ми розповідали в попередньому номері. В другому турі наші футболісти приймали гостей з Рівненщини – футболістів «ОДЕКа», а в паралельній грі, що  відбулася на стадіоні «УкрАгроКому» в Головківці, футболісти «Буревісника» зі Знам’янського району зустрічалися з «Зорею» (Білозір’я). В запеклому і майже рівному протистоянні наші гравці таки зуміли здобути потрібний результат завдяки влучному і невідпорному удару Сергія Артюха, якого він завдав у середині першого тайму. Надалі рахунок міг змінитися на користь як і нашої команди, так і команди гостей, хоча п’ятихатці частіше були ближчими до того, аби подвоїти результат. Але, зрештою, гра так і завершилася з рахунком 1:0 на нашу користь. В паралельному ж матчі земляки-знам’янці поступилися гостям з Білозір’я з рахунком 1:3. Таким чином, перед останнім туром ФК «АФ «П’ятихатська» набрав максимальну кількість очок -6, «ОДЕК» і «Зоря», отримавши по одній перемозі, вибороли по три очки, і, нарешті, футболісти «Буревісника» залишилися без очкового доробку з позначкою «0» у відповідній графі. Відтак, аби вибороти першість в турнірі в заключному матчі наших футболістів цілком влаштувала нічия в матчі з «Зорею», чого, власне, вони й домоглися, обмінявшись влучними ударами й встановивши підсумковий рахунок 1:1. Хоча попервах п’ятихатці як завжди, розпочали гру потужно і комбінаційно, змусивши черкащан більшу частину часу перейматися захистом власних воріт. Та все ж в одному з епізодів вони не встежили за швидким проривом пари нападників – Андрія Вдовіченкова та Євгена Фальковського, завдяки чому останній вийшов сам на сам з голкіпером суперників, точно пробивши в дальній від нього кут воріт. Розуміючи, що втрачають останній шанс поборотися за путівку в фінал, футболісти «Зорі» помітно активізувалися і в деяких епізодах стали діяти гостріше і швидше, що й дозволило під завісу першого тайму нападнику гостей Левану Кошадзе встигнути першим на добивання – 1:1. В другому таймі, стомлені триденним футбольним марафоном, п’ятихатці уже свідомо віддали ініціативу супернику, грамотно вибудувавши гру в обороні і намагаючись «підловити» гостей на контратаках. Але більше забитих м’ячів у цьому поєдинку глядачі так і не побачили. Знам’янчани ж у Головківці зазнали третьої поразки підряд - цього разу від «ОДЕКа» з рахунком 0:3.

на «капітанському містку» один з головних «архітекторів» переможної ходи п’ятихатців – головний тренер команди Руслан ПереверзійТаким чином, п’ятихатці, здобувши у трьох поєдинках 7 оочк, посіли першу сходинку турнірної таблиці, «ОДЕК», з 6-ма очками, залишився другим, 4 очки дозволили «Зорі» зайняти лише третю сходинку і, нарешті, «Буревісник», так і не здобувши жодного очка, залишився четвертим.

Відтак чемпіон України серед аматорів визначиться у суботу, 4 жовтня, у зустрічі переможців обох фінальних груп – ФК «АФ «П’ятихатська» та переможцем групи «Б» - командою «Рух» з міста Винники, що на Львівщині. Про місце проведення фінального поєдинку повідомимо додатково, водночас – точно відомо, що це не буде ні стадіон «Інгулець», ні стадіон у Винниках, адже за регламентом чемпіонату фінальний поєдинок має відбутися на нейтральному полі.

А уже на момент виходу цього номера з друку «АФ «П’ятихатська» зіграє свій перший матч в Кубку регіонів УЄФА на кишинівському стадіоні «Зімбру» зі збірною Каталонії, що захищає кольори аматорського футболу Іспанії. Затим, 25 вересня, п’ятихатці зустрінуться з командою «Східний регіон» (Північна Ірландія) і завершать відбір у п’ятій європейській групі зустріччю 27 вересня в містечку Вадул-луй-Воде з місцевою молдовською командою «Теленешті». Детальніше про перебіг цих змагань ми розповімо в наступних номерах.

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: фінальна частина Чемпіонату України з футболу серед аматорів стала справжнім святом для кількох сотень петрівських уболівальників; на «капітанському містку» один з головних «архітекторів» переможної ходи п’ятихатців – головний тренер команди Руслан Переверзій.