Привіт, воїне!

Пишу тобі цього листа тому, що можу собі тільки уявити, що ти зараз переживаєш і як тобі тяжко. Мені дуже боляче знати, що на території нашої держави, нашої рідної землі, проливається людська кров, братська кров, саме братська, адже всі ми діти у Господа, і так само як і дитина може наробити багато збитків і від цього отримати покарання від батьків, так і ми, часто робимо щось нехороше (те, що називається гріхом), за що можемо отримувати кару від Отця Небесного.

Те, що зараз відбувається з нами, це ніщо інше, як попущення за наші гріхи, тому в ці тяжкі хвилини нам потрібно, як ніколи, аналізувати свої вчинки і молитися за мир та припинення кровопролиття.

Присягаючи на вірність українському народу, ти в ці хвилини є прикладом сміливого та справжнього чоловіка, який захищає свою сім’ю, а разом з нею і всіх нас, Бо ми вдома, переживаючи перед сном, все ж таки зустрічаємо промені вранішнього сонця під спів птахів, а не під свист куль та ревіння мінометів.

Кожного дня, та коли буваю в Храмі Божому, я благаю Господа змилуватися над нами і дати можливість повернутися всім вам додому цілими і неушкодженими, до своїх батьків, дружин, братів і сестер.

Я вірю в те, що у нас буде все добре, і що найближчим часом все стане на свої місця і ми, як і раніше, на повні груди вдихнемо чистого повітря, в якому не буде запаху пороху, горілої гуми та братської крові.

Прошу тебе, тримайся! Не падай духом і не впадай у відчай! Проси у Господа сили та захисту свого янгола-охоронця. Не забувай молитися і вірити в те, що по молитвах всіх святих та по заступництву Пресвятої Богородиці ми здобудемо мир - мир як у нашому суспільстві, так і у нашій душі. Не забувай про те, що ми християни. На грудях завжди тримай натільний хрестик, а у серці - Божі заповіді.

У світі завжди і безперестанку йде війна, війна між добром і злом, і полем битви цієї війни є наше серце. Тож будь справжнім воїном і швидше повертайся додому.

В кого ще немає, або по якихось причинах не носить хрестик, я вам висилаю 50 натільних хрестиків, і прошу їх одягнути і ніколи не знімати.

Нехай Господь береже тебе та твоїх товаришів!

Протоієрей Дмитро Городецький, Благочинний Петрівського району Олександрійської єпархії, настоятель Свято-Покровського храму смт Петрове