Продовжує свою волонтерську діяльність наш громадський рух «Допоможемо воїнам Петрівщини», збираючи фінансову та речову матеріальну допомогу для наших земляків, що беруть участь в бойових діях у зоні АТО. На рахунок нашого волонтерського руху в «Надра-банку» від підприємців та громадян надійшло 32 тис. гривень. Значні суми перераховані сільгосппідприємцями: В.Деркачем, І.Дулею, Ю.Катрич. Крім того, свій вагомий внесок зробила Водянська сільська рада, мешканці Балахівської територіальної громади, а також наші земляки, що перебувають на заробітках у Португалії.

Кошти в сумі 25929 гривень були зібрані в торгових точках та на інших об’єктах у розставлені там скриньки. Зокрема: п/п І.В.Педан – 1000 грн, громада Червонокостянтинівки – 1580 грн, Петрівське відділення газового господарства – 1000 грн, працівники ФАПів та амбулаторій (через С.Щербину) – 1610 грн, С.Киричук – 400 грн, І.Дробязко – 500 грн, Скороход – 500 грн, В.Терещенко – 200 грн, працівники п/п З.С.Кобилянської – 2000 грн, п/п В.Ковальова – 600 грн, О.Ямко – 200 грн, керівництво ТОВ «Фортуна» - 10 тис. гривень, п/п Дашковський передав для нашого Максима Громова мобільний телефон, що не прослуховується, з поповненим рахунком на 100 грн, п/п Любченко надала військову камуфляжну форму, 25 комплектів термобілизни, теплі шкарпетки, сім’я Коханів із Баштиного надала 23 літри меду, сім’я Свіргунів - 35 л меду.

Отже із зібраних коштів 7200 гривень ми використали для придбання спеціального бронежилета нашому Дмитру Мар’янову – водієві бойової машини, 7000 гривень – допомога травмованим воїнам, 726 грн – витратили на поповнення рахунків мобільних телефонів воїнам, що перебувають в зоні АТО, 4825,85 грн на придбання медикаментів, 725 гривень – на придбання приладдя для гоління та засобів особистої гігієни, 1488 гривень – на придбання 370 пар шкарпеток, 1722 грн – купівля 96 одиниць нижньої білизни, 1000 гривень – тютюнові вироби.

Зараз акумулюємо кошти для закупівлі зимової військової форми.

Відтак ми, волонтери, дуже вдячні кожному, хто опустив бодай одну – дві, п’ять – десять чи п’ятдесят гривень у скриньки для збору коштів чи перерахував їх на рахунок в банку «Надра».

Окремо хочемо висловити слова вдячності В.І.Больботу за надане порося, з м’яса якого виготовили домашню тушонку для воїнів. Вдячні також петрівчанам, що взялися виготовити цю продукцію в домашніх автоклавах: родині Сердюків (вул. 50-річчя Перемоги), Колісніченків (вул. Степняка-Кравчинського), Висоцьких (вул. Будьонного), Капустинських (вул. Декабристів), Завгородянських (вул. Кірова), В.В.Неклеси (вул. Кірова).

Вдячні приватним підприємцям Л.Горчеєвій та О.Д. Яковенко за безкоштовно передані медикаменти, територіальним громадам сіл Баштиного, Червонокостянтинівки та Богданівки за зібрані продукти харчування, управляючому музейно-розважальним комплексом «Маєток» Борису Борисовичу Лисому за яблука, передані нашим бійцям, жителям Рядового за передані футболки й шкарпетки, О.Нємчику та О.Яновському за заправку транспорту і перевезення 1 тонни води до Кіровограда, за постійну підтримку і допомогу сім’ям: Ясковців, Краснюків, Мельниченків, Поповичів, Косюків; та громадянам: В.Пузановій, Е.Ібатовій, В.Гулю, Д.Сулімі, А.Горністову, С.А.Пронь, Т.Пляшці, І.Задорожній, Л.Окуловій, Л.Новак, Овдій та С.Полтавцю.

Вдячні також священнослужителям – отцю Дмитрію та Отцю Михайлу, а також їх прихожанам, волонтерам Ю.Козинець, А.Биковій, Н.Зарєзіній, Л.Л.Когут, М.О.Лаврентьєвій, В.В.Неклесі та усім небайдужим людям до долі нашої країни та її синів, воїнів-захисників.

Нагадуємо номер розрахункового рахунку, на який можна переказати кошти для підтримки саме наших воїнів-земляків: ПАТ КБ «Надра», відділення №1021, Кіровоградське РУ, смт Петрове, вул. Ілліча 39/20, Р/р 2600 8105 6260 00, код ЄД РПОУ 390 007 04, МФО: 38 07 64, ГО «Однодумці». Призначення платежу: благодійні внески на підтримку волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини».

Також з конкретними пропозиціями щодо допомоги нашому волонтерському руху звертайтеся за телефоном: 097-620-47-93.

Алла Горністова, голова районного волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини».