«Наша Полінка вперше відкрила «Кобзар», вголос читають Шевченка» - таку назву мала одна з конкурсних фотографійКожна нація має свого національного Пророка. У поляків - це Міцкевич, у німців – Гете, англійці шанують як національного генія Шекспіра, італійці – Данте. Росія пишається Пушкіним, а ми, українці, - Тарасом Шевченком. 

Він, безсмертний Тарас, для нашого народу явище унікальне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

Ми пишаємося тим, що Кіровоградщину віднесено до шевченківських місць. Шана народна береже ім’я Шевченка у пам’ятках історії та культури, топонімічних назвах рідного краю. 

…Синіє степ, шепочуть трави,
І час, не стишуючи крок,
Співцеві в ореолі слави
Кладе нев’янучий вінок.

(Олена Журлива)   

До 200 – річчя від дня народження Т.Г. Шевченка Національна бібліотека України для дітей ініціювала Всеукраїнський віртуальний фотоконкурс «Мap-Ukraine Шевченкіана».

Географія конкурсу – вся наша країна від сходу до заходу, з півдня до півночі. Світлини надходили з Івано-Франківщини і Луганщини, Севастополя і Чернігова, Кіровоградщини і Сумщини. Учасники конкурсу проживають у великих містах і невеличких селищах. Петрівська районна дитяча бібліотека також стала учасницею віртуального фотоконкурсу.

Всього на фотоконкурс надійшло 600 світлин з усієї України.

На другий тур прямим голосуванням було відібрано 121 фотографію.

І тут для нас є приємна новина - районна дитяча бібліотека в номінації «Сім’я і Шевченко» за кількістю голосів зайняла 3 місце, що є неабияком успіхом.

Анатолій РЯБОКОНЬ. 

На знімку: «Наша Полінка вперше відкрила «Кобзар», вголос читають Шевченка» - таку назву мала одна з конкурсних фотографій (Наталія Полонська, якій днями виповнилося 90 років, з правнучкою Полінкою Носовою).