таблеткиЧим лікувати хворобу, значно краще їй запобігти. Профілактика – запорука здоров’я, для того, щоб добре себе почувати, досить подумати про своє самопочуття заздалегідь.

Таблетки і антибіотики допомагають нам швидко «стати на ноги», що надзвичайно важливо: хворіти просто ніколи, особливо, якщо мова йде про стрімкий розвиток кар’єри або отриманні освіти. Але є і «зворотний бік медалі».

Покладаючись на ліки, ми дозволяємо собі багато зайвого і шкідливого: переїдаємо, куримо, вживаємо алкоголь, жертвуємо сном і фізкультурою. Коли організм починає «обурюватися», ми «заспокоюємо» його дозою хімії, і на час цей захід заглушає симптоми. Проте вічно так тривати не може. Настане день – і ліки перестануть чинити сильний терапевтичний вплив. Тому важливо пам’ятати вже зараз: наше тіло – не гумове, і ми повинні допомагати йому, а не навпаки.

Необхідно перестати «засмічувати» своє тіло шкідливими речовинами, шлаками і токсинами. Бажано кинути палити, почати правильно харчуватися, відмовитися від фаст-фуду, продуктів, до складу яких входять ГМО. Барвники, стабілізатори, насичені жири, дим сигарет, нестача фізичної активності – все це руйнує природний захист нашого організму, знижує опірність шкідливим бактеріям. Можливо, ключем до вирішення цієї проблеми стане зміна ставлення до свого здоров’я. Треба щиро любити своє тіло, берегти його, адже від загального стану організму багато в чому залежать наші розумові здібності, стресостійкість, бажання працювати.