Боротьба із наркотиками в наш час є одним із головних завдань як правоохоронних органів, так і всього суспільства загалом. На сьогоднішній день вживання таких наркотичних речовин, як канабіс (тобто коноплі) набуло загального поширення та є « модним » серед молоді.

Молоді люди вважають коноплі нешкідливими, проте насправді їх віднесено до особливо небезпечних наркотичних засобів.

Так при розслідуванні кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 186 кримінального кодексу України (грабіж), під час санкціонованого обшуку в домоволодінні одного із мешканців с. Зеленого було виявлено мішок, в якому знаходилася подрібнена речовина рослинного походження темно – зеленого кольору, а на території подвір’я 10 стеблин з листям, ззовні схожих на коноплю. 

Після проведення ряду експертиз було встановлено, що дана речовина це канабіс (коноплі), обіг яких в Україні заборонений.

Маса канабісу в перерахунку на суху речовину становить близько 650 грамів.

Отож поціновувачу «екзотичних» рослин оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 309 кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту) за що законом передбачено покарання від 2 до 5 років позбавлення волі. 

Максим КОВАЛЕНКО, інспектор по роботі з населенням Петрівського РВ УМВС