Законом України “Про зайнятість населення” передбачено захист внутрішнього ринку праці шляхом регулювання залучення до роботи іноземних працівників та встановлено, що підприємства, установи та організації (далі - роботодавці) мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі - іноземці) на території України на підставі дозволів територіальних органів Державної служби зайнятості України. 

Порядок видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 № 437. Відповідно до вказаного Порядку дозволи на застосування на конкретних посадах праці іноземців видаються:

- за умови, що в Україні (регіоні) відсутні кваліфіковані працівники, спроможні виконувати відповідний вид роботи;

- за умови достатнього обґрунтування доцільності застосування їх праці;

- для осіб, які направлені закордонним роботодавцем в Україну для виконання певного обсягу робіт (послуг) на підставі договорів (контрактів), укладених між вітчизняним та іноземним суб’єктом господарювання;

- для осіб, які відповідно до графіка специфічних зобов’язань у секторі послуг Протоколу про вступ України до СОТ належать до категорії «внутрішньокорпоративні цесіонарії»;

- для осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Для отримання дозволу роботодавець подає до Кіровоградського обласного центру зайнятості заяву та пакет документів, перелік яких залежить від зазначених категорій іноземців. Протягом 15 календарних днів з дня реєстрації поданих документів приймається рішення щодо видачі або відмови у видачі дозволу, яке надсилається роботодавцю і розміщується на Інтернет-сторінці обласного центру зайнятості. У разі прийняття позитивного рішення, для отримання дозволу роботодавець перераховує кошти на рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірі 4-х мінімальних заробітних плат за кожний дозвіл. 

Застосування роботодавцем праці іноземців без дозволів є підставою для накладення штрафу у 20-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Без отримання дозволів здійснюється працевлаштування категорій іноземців, визначених частиною 6 статті 42 Закону України “Про зайнятість населення”, зокрема біженців та тих, які одержали дозвіл на імміграцію в Україні (мають право постійно проживати в Україні).

Консультації з питань застосування праці іноземців надаються інспекцією з контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення обласного центру зайнятості за телефоном (0522)24-64-18 або шляхом безпосереднього звернення за адресою м. Кіровоград, вул. Василини, 12, кім. 205, 208. Відповідна інформація розміщена також на Інтернет-сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості (адреса в мережі Інтернет www.dcz.gov.ua/kid – рубрика “Видача дозволів іноземцям”) та у секторах інформування роботодавців місцевих центрів зайнятості.

Б.С.Стоян, начальник інспекції по контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення Кіровоградського обласного центру зайнятості