Щопонеділкову оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів РДА, територіальних органів міністерств і відомств України, яка відбулася 13 січня, провела голова райдержадміністрації Тамара Сакара.

Вона наголосила, що 2014 рік Указом Президента України оголошено роком відзначення 200-річчя від Дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника і мислителя Тараса Григоровича Шевченка, а тому ми повинні зробити все, щоб гідно відзначити цю дату на території району.

Начальник відділу культури і туризму РДА Наталія Подкопаєва повідомила, що розпорядженням голови РДА затверджено районні заходи з нагоди цієї дати, а також 150–річчя від дня перепоховання Великого Кобзаря. Багато заходів уже проведено відділами освіти, культури і туризму РДА в 2013 році, ще більше заплановано на 2014 рік.

15 січня 2014 року відбулася районна науково-практична конференція учителів філологічного циклу, шкільних бібліотекарів на тему «Шевченко - велич світового рівня».

16 січня 2014 року в центральній районній бібліотеці відбулася літературна година «Об’єднаймо Україну Тарасовим словом».

У частині шкіл на веб-сайтах створені сторінки «До 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка», де можна познайомитися із розробленими заходами із відзначення ювілею Кобзаря, конспектами уроків та виховних заходів.

На засіданнях шкільних та районних методичних об’єднань учителів початкових класів та філологічного циклу у січні місяці розглядатиметься питання про творче впровадження спадщини письменника.

Тамара Вікторівна відзначила, що Глава держави наголошує - відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка має бути всенародним рухом, який би продемонстрував єдність влади і громадянського суспільства. Завдання сьогоднішнього покоління українців і влади всіх рівнів - берегти і примножувати культурну спадщину України, без чого неможливий повноцінний її розвиток та становлення як високорозвиненої європейської держави, про що у своїх ініціативах постійно наголошує Президент України Віктор Янукович.

Крім основного питання на апаратній нараді обговорено ряд питань, зокрема щодо проведення співбесід з селищним та сільськими головами з питань бюджету, реалізації в районі програми «Центральний регіон - 2015», належної роботи житлово-комунальних підприємств, активізації роботи щодо створення прийомної сім’ї тощо.

Валентина РЯБОКОНЬ.