хліб із зерна нового урожаю – винагорода за доблесну працю;У ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» вже стало доброю традицією відзначати День працівників сільського господарства безпосередньо перед новорічними святами, об’єднавши обидва святкових приводи в єдину справді урочисту і яскраву подію. Цим самим, напередодні Нового року, п’ятихатці підбивають підсумки року минулого, відзначають морально і матеріально героїв сільгоспвиробництва та окреслюють плани на найближчу перспективу.

Цього року, як і завжди, святкові урочистості відзначалися з особливою помпезністю, безпосередньою участю у святкуваннях VIP-персон районного і не лише районного рівня, гострими дотепними жартами господаря урочистостей Олександра Поворознюка та феєричною концертною програмою, учасниками якої став гамірливий циганський ансамбль пісні і танцю, а також ряд інших артистів оригінального жанру. Принциповою новиною цьогорічного свята стало те, що тепер, за одним зі столів, поруч із сільгосппрацівниками, які примножують трудову славу господарства, розмістилися футболісти футбольного клубу, що захищає спортивну честь  не лише агрофірми, а й усього району, адже завдяки яскравим виступам на футбольному полі про Петрівщину тепер знають не лише на території Кіровоградщини чи сусідньої Дніпропетровщини, а й далеко за їх межами. І, судячи з амбіцій Олександра Поворознюка, з того, скільки душі і коштів він готовий вкласти в це своє дітище, стає зрозумілим, що ці досягнення – лише початок епохи розвитку історії футболу на Петрівщині, найсвітліші і найяскравіші сторінки якої, будемо сподіватися, - ще попереду.

з вітальним словом до сільчан та гостей свята звертається голова райдержадміністрації Тамара СакараВласне й найприємнішу та найжаданішу церемонію урочистостей – преміювання працівників господарства – розпочали саме з футбольного клубу, цим самим засвідчивши гравцям і тренерам колективу, які саме сподівання на їх майбутні успіхи та досягнення покладають в колективі. Зрештою, з огляду на переважно зовсім юний вік майже усіх гравців та на їх очевидну перспективність, зрозуміло, що не всі з них назавжди залишаться в «П’ятихатській». Хтось, безумовно, отримуватиме пропозиції від професійних футбольних клубів і, можливо, зможе укласти вигідний контракт з якоюсь із команд майстрів. Олександр Поворознюк з цього трагедії не робитиме, навпаки – вважатиме за честь, що шлях у великий футбол вихованці його команди розпочали саме в «П’ятихатській». Водночас, готовий відпускати своїх футболістів лише тоді, коли справді будуть гідні їх рівня майстерності пропозиції. Поки що ж пропозицію одного з футбольних клубів аж з далекого Тунісу щодо контракту з одним з гравців агрофірми, порадившись, вирішили відхилити: зрештою, в такий чемпіонат, як у Тунісі, можна їхати хіба що на схилі футбольної кар’єри, так би мовити, на заробітки. Для молодого ж і перспективного гравця, якщо він прагне професійного удосконалення, більш достойні варіанти варто шукати значно ближче, в чому переконують нинішні успіхи їх колег – вихідці з Кіровоградщини Є. Коноплянки, А.П’ятова, С.Назаренка… Свого часу про них також мало знали в спортивному світі, а сьогодні ці імена гримлять на футбольних аренах світу. О.Поворознюк не заперечуватиме, аби й «П’ятихатська» стала кузнею таких кадрів, заради чого й робить ставку передусім на здібну й талановиту молодь. 

тренер ФК «Агрофірма «П’ятихатська» Валерій Лень тримає м’яч з автографами футболістів та тренерів донецького «Шахтаря»Та повернімося до святкування. Цього року лише на матеріальне стимулювання працівникам «П’ятихатської», як запевнив Олександр Поворознюк, було спрямовано 1 мільйон 120 тис. гривень. Ці кошти були виплачені у вигляді премії, тринадцятої зарплати, різних додаткових матеріальних заохочень. Розміри виплат також були різними – від однієї до кількох тисяч гривень. А деякі з премійованих та відзначених виходили на сцену за отриманням своєї винагороди по 4-5 разів, з чого стало очевидним, що трудитися невтомно і натхненно в агрофірмі доволі вигідно. Принаймні, самовіддана праця без уваги і винагороди тут не залишається.

Щиро і зворушливо виглядав ритуал вручення паляниць із зерна нового врожаю, які передовики виробництва піднесли керівникові господарства О.Поворознюку, виконавчому директорові агрофірми В.Козловському та, на знак вдячності за сина, – мамі Олександра Григоровича Ганні Онисімівні. Також сонячні і духм’яні паляниці були вручені керівникам району – голові райдержадміністрації Тамарі Сакарі та голові районної ради Світлані Тилик, а ще – представниці Першого Українського міжнародного банку, який є давнім і надійним партнером агрофірми. У свою чергу і банкіри до господарства приїхали не без дарунка, вручивши Олександрові Поворознюку, з огляду на його захоплення, фірмовий футбольний м’яч із символікою футбольного клубу «Шахтар» та підписами Ріната Ахметова (представника головного акціонера банку), Мірчі Ліческу, - головного тренера «Шахтаря» та усіх гравців нинішнього чемпіона України. 

концертний дарунок трудівникам села від майстрів сцениЗ вітальним словом та новорічними побажаннями до трудівників «П’ятихатської» звернулися голова райдержадміністрації Тамара Сакара, голова районної ради Світлани Тилик, сільські та селищні голови Ніна Цапенко, Наталія Лепська та Віктор Кабанець, директори шкіл та дитячих дошкільних закладів, якими постійно опікується агрофірма, представники місцевих ветеранських та громадських організацій. Вінцем же святкових урочистостей стала надзвичайно цікава і різноманітна концертна програма, що тривала до пізньої ночі.

сільські голови Н.Лепська, В.Кабанець та Н.Цапенко також долучилися до святкових вітань за щедро вкритими столами – велика й дружна родина працівників господарства

 

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: хліб із зерна нового урожаю – винагорода за доблесну працю; з вітальним словом до сільчан та гостей свята звертається голова райдержадміністрації Тамара Сакара; тренер ФК «Агрофірма «П’ятихатська» Валерій Лень тримає м’яч з автографами футболістів та тренерів донецького «Шахтаря»; концертний дарунок трудівникам села від майстрів сцени; сільські голови Н.Лепська, В.Кабанець та Н.Цапенко також долучилися до святкових вітань; за щедро вкритими столами – велика й дружна родина працівників господарства.