Автори видання New Scientist у своєму матеріалі під назвою «Від бігу ти розумнішаєш» радять читачам займатися аеробікою. Посилаючись на наукові дослідження впливу занять спортом на роботу головного мозку людини, вони стверджують, що інтенсивні заняття аеробікою сприяють ясному й творчому розуму, незалежно від віку та стресів.

Автори видання зібрали думки різних вчених щодо найефективніших способів оновлення людського мозку. Саме аеробіку вони називають найбільш важливим способом підтримання ясного й творчого розуму на противагу силовим вправам, вправам на витяжку та йозі.

 

Отож, якщо у вас немає ніяких протипоказань, то медики й дослідники рекомендують регулярні інтенсивні заняття спортом. Приміром, наука підтверджує, що вони покращують пам’ять. Завдяки ним у мозку починають циркулювати так звані нейромедіатори та гормони, які його оновлюють і зміцнюють.

Мозку допомагає навіть помірне фізичне навантаження. Так спостереження вчених за групою людей, старших за 60 років, виявили, що півгодинна спортивна хода чи просто прогулянки кілька разів на тиждень допомогли їм досягти тих самих показників мозкової активності, що й у людей, молодших на десять і більше років.