Н.Пушка  презентує новий  підручник.Підрозділи Міністерства доходів і зборів України нині перебувають у процесі модернізації, відповідно зі світовим досвідом перетворюються на сервісну службу. Ця робота спрямована на відмову від традиційних шаблонів та пошук нових методів та ідей, зростання податкової культури населення, без чого неможливе ефективне функціонування держави. 

На першому плані стоїть робота з молоддю, поширення серед неї податкових знань. Важливим етапом став вихід підручника з основ податкових знань для учнів 9-х класів. Авторами ідеї створення підручника та керівниками цього проекту є міністр доходів і зборів України, кандидат економічних наук О.Клименко та міністр освіти і науки, доктор історичних наук, професор Д.Табачник, до авторського колективу увійшли також  кращі науковці Національного університету Державної податкової служби України, фахівці міністерств доходів і зборів та освіти і науки України.

Днями головний державний інспектор Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міністерства доходів і зборів в Кіровоградській області Н.Пушка провела в Петрівському НВК презентацію підручника. Вона розповіла про історію податків, яка налічує тисячі років. Перші згадки про них збереглися ще в єгипетських пірамідах. Яких тільки податків не запроваджували в різних країнах протягом історії людства: на землю, двері, вікна, собак, дерева, зарплату… В підручнику розповідається про основні етапи становлення податкової системи України – від часів Київської Русі до сьогодення. Податки можуть бути вирішальним чинником розвитку суспільства – допомагати йому долати нестабільність, або сприяти кризовим явищам, зміцнювати існуючу владу чи зумовити її падіння. Розумна податкова система впливає на суспільний прогрес, сприяє розвитку передових технологій, нових галузей. 

Н.Пушка зазначила, що підручник орієнтований на перспективу, націлений на формування високої податкової культури. Його безкоштовно отримає кожен учень 9-го класу нашої області.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: Н.Пушка  презентує новий  підручник.