Т. Сакара на виставціУ Новостародубському освітньому окрузі плідно працює філія Петрівського ЦДЮТ, яка стала своєрідною творчою майстернею, де співпрацюють педагоги, діти, батьки. Тут розкриваються таланти сільської дітвори, розвиваються здібності і створюються сприятливі умови для розвитку кожної дитини як особистості з урахуванням індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів.

Що це дійсно так, засвідчила виставка дитячої творчості «Подорож країною майстрів», яка відбулася  на базі філії минулого тижня.

Почесними гостями виставки були голова Петрівської райдержадміністрації Тамара Сакара, її заступники Тетяна Панета та Олександр Лукашов.

Милували око відвідувачів виставки роботи гуртківців гуртка орігамі «Веселковий світ» (керівник - Н.М.Ситник), не залишили нікого байдужими захоплюючі світлини вихованця фотогуртка «Об’єктив» Артема Бурлака  (керівник -  А.В. Дяченко).

Колективна робота «Дружня українська родина» історико - краєзнавчого гуртка «Кіровоградщина» (керівник - С.О. Демченко) засвідчила, що його вихованці творчо підходять до вивчення історії рідного краю.

На виставці також були представлені чудові вироби гачком Софії Скляр, роботи з гіпсу Валерії Павловської, з бісеру – Марети Казарян та Олексія Суровця, вироби, в’язані спицями,  Тетяни Бикової, неймовірні вироби із сірників  Ізабели Брагіш.

Тамара Вікторіна відзначила, що те, як організована позашкільна робота в Новому Стародубі, має стати гарним прикладом для інших навчальних закладів району.

– Президент оголосив нинішній рік Роком дитячої творчості, і на перший план ми повинні поставити завдання – створювати на місцях належні умови для розвитку дитячої творчості, з тим, щоб кожна дитина могла всебічно розвиватися, ходити в гуртки, секції, а не бродити без діла на вулиці. Це вимога Президента, і один з ключових напрямків у нових соціальних ініціативах, які Глава держави сьогодні спрямовує у майбутнє – для наших дітей. Кожна дитина має бути охоплена увагою та відчувати турботу з боку держави, – відзначила очільниця району.

Тамара Вікторівна подякувала організаторам виставки та її учасникам за чудовий світ мистецтва, зроблений власними руками, та побажала подальших творчих злетів.