працює арт-студія Т.СардановоїЗабезпечуючи виконання ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», упродовж тижня в районі здійснюється ряд заходів, що демонструють художні, спортивні та наукові таланти юних вихованців, які задовольняють свій творчий потенціал у гуртках центру дитячої та юнацької творчості.

Днями відбувся фестиваль родинно-побутових традицій «Благослови мати», на якому діти продемонстрували народні обряди – народини, весілля, цикл календарних свят: веснянки, масляну, вечорниці, купальські та різдвяні (детальніше читайте на 3-й стор.).

гуморески П.Глазового у виконанні Ростислава КомпанійцяУ вівторок відбувся фестиваль «Країна дитячих талантів», у якому взяли участь понад півсотні дітей. Учасників прийшли привітати голова райдержадміністрації Тамара Сакара, її заступник Тетяна Панета та начальник відділу освіти РДА Григорій Москалець.

Зокрема Тамара Вікторівна сказала: «Особлива увага Президента України – збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів, зміцнення їх матеріально-технічної бази, створення для кожної дитини умов для розвитку творчих здібностей. Влада буде сприяти охопленню позашкільною освітою максимальної кількості дітей та підтримувати їх у всіх починаннях».

Вона побажала дітям творчих успіхів та гарного настрою.

Фестиваль продемонстрував значні творчі здобутки вихованців у різних мистецьких жанрах – пісенному, танцювальному, розмовному та драматичному.

фото на згадку про чудовий фестиваль дитячої та юнацької творчості.У фойє та коридорах НВК, де проходив фестиваль, проводили майстер-класи керівники гуртків ЦДЮТ Наталія Кашевєрова, Тетяна Добровольська, Дарія Капканець, Тетяна Сарданова та Наталія Тимченко. Кожен бажаючий мав змогу долучитися до створення картини кавою, соломкою чи крупою, а також самотужки здійснити аналіз ґрунту чи води.

Керівники району нагородили учасників фестивалю дипломами райдержадміністрації у різних номінаціях та солодкими призами.

По завершенні фестивалю всі мали нагоду із захопленням спостерігати за дивовижними викрутасами літаків гуртківців авіамодельного гуртка під керівництвом Олексія Кашевєрова.

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімках: працює арт-студія Т.Сарданової; гуморески П.Глазового у виконанні Ростислава Компанійця; фото на згадку про чудовий фестиваль дитячої та юнацької творчості.