Учасники заходуСтавлення до наркотиків у нашому суспільстві зовсім інше, ніж до алкоголю. Уже те, що за виготовлення, зберігання, транспортування їх з немедичною метою передбачено кримінальне покарання, є перепоною для всіх  громадян, які поважають закон. Інакше кажучи, якщо вживання спиртного з точки зору будь-якої людини - її особиста справа, то вживання наркотиків відразу ставить суб’єкта в конфлікт із законом. У цьому випадку людина протиставляє себе суспільству, відкидає соціальні цінності.

Днями районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із Ганнівською сільською радою, Ганнівською ЗШ І-ІІІ ступенів та сільською бібліотекою проведено виховний захід серед учнівської молоді на тему вживання заборонених речовин та наркозалежності.

Метою даного заходу є закріплення в учнів знань про наркоманію, основні наркотичні речовини, їх дію на організм людини та шляхи профілактики наркозалежності.

Фахівець із соціальної роботи Ірина Мар’янова повідомила, що в Україні хворих на наркоманію близько 465 тис. чоловік, при цьому серед усіх наркоманів молодь віком до 30 років складає 90%.

Бібліотекар Ганнівського сільського клубу Тетяна Овсюк розповіла дітям про походження терміну «наркоманія» та про групи наркотичних речовин.

В ході заходу з дітьми були обговорені питання щодо того, хто може потрапити до груп ризику нарковживання, можливостей наркоманом припинення вживання наркотиків тощо. Також з дітьми проведено різноманітні ігри, тренінги та анкетування.

Підводячи підсумки, Ірина Мар’янова наголосила, що наркоманія породжує низку проблем, з якими самотужки не справитися. Вона руйнує людське здоров’я, родинне щастя, життя. Наркомани, як правило, стають на злочинний шлях, вони не доживають до старості. Тож чи варто створювати собі стільки проблем? У моральному, медичному, соціальному, правовому аспектах наркоманія - це зло.

Оксана Стулій, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді