Учасники діалогуЯкщо цю ініціативу не підтримувати, то двигун не працюватиме. Тож ми самі повинні самоорганізуватись. А ОСББ –  найкращий принцип самоорганізації.

З кожним роком кількість створених в Україні ОСББ зростає. За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у 2012 році кількість створених ОСББ перетнула позначку у 15709 об’єднань (83.5% від річного плану). На кінець 2013 року прогнозують створення близько 20 тис. об’єднань.

Разом з тим на невеликій частині житлово-комунальної інфраструктури Петрового ось уже протягом двох останніх років не було створено ще жодного об’єднання. Тож діалог, що відбувся наприкінці минулого тижня між першим заступником голови райдержадміністрації Ігорем Дементьєвим та людьми, які прагнуть поширювати досвід ОСББ, базувався на запитаннях-відповідях. 

Поки що найбільшою проблемою у просуванні даного питання з мертвої точки є значна зношеність будинків та фінансовий стан ЖКГ. Про це і йшлося під час зустрічі.