Кухарі Ірина Кравченко та Інна Щербина, шеф-кухар Валентина Шепільова, комірник Тетяна Каструбіна, підсобний робітник Тетяна Стукалова.У Петровому вже тридцять перший рік працює дошкільний навчальний заклад „Рудана”.

Тридцять років… Багато це чи мало?.

За цей час заклад виховав більше двох тисяч дітей, які стали гідними громадянами нашої України. Ми пишаємося тим, що наші перші вихованці водять своїх дітей саме до нас, у свій рідний дитячий садок.

У дошкільному закладі працюють творчі ініціативні люди, які віддають дітям часточки своїх сердець, дарують тепло, ласку, турботу.

На високому рівні здійснюється освітньо-виховний процес. Впроваджуємо в практику роботи нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, працюємо за новою програмою виховання і навчання дітей від 2 до 7 років „Дитина”. Намагаємося застосовувати ефективні інноваційні форми і методи роботи.

Водночас поряд із досягненнями та успіхами є й проблеми, які не завжди вдається успішно вирішити.

Головне завдання дошкільного навчального закладу – це збереження і зміцнення здоров’я дітей. А повноцінне харчування – це запорука того, що дитина зростатиме здоровою. Для забезпечення повноцінного харчування дітей необхідне нормальне функціонування харчоблоку. Ось з цим у нас і виникла серйозна проблема, адже усі  тридцять років харчоблок працював без капітального ремонту. Проводилися лише косметичні ремонти силами працівників дошкільного закладу. Саме завдяки дбайливому ставленню працівників вдавалося протриматися такий тривалий час, оскільки на ремонт харчоблоку ДНЗ жодного разу кошти не виділялися.

Нелегко в наш час вирішуються такі складні проблеми, як ремонт: недостатнє фінансування, подекуди різне ставлення представників влади до вирішення цих надзвичайно важливих для дитячого садка проблем. Але з призначенням Тамари Вікторівни Сакари на посаду голови районної державної адміністрації ми відчули дієву, справжню допомогу і підтримку. Тамара Вікторівна  разом з  власником - Петрівським селищним головою І.В.Педаном - пройнялася нашими нелегкими проблемами, організувала і надала конкретну допомогу. Допомогла не словами, а конкретними справами.

Вже традиційно не залишився байдужим до проблем „Рудани” і депутат Петрівської районної ради, генеральний директор ТОВ „Агрофірма „П’ятихатська” Олександр Григорович Поворознюк. На проведення ремонту харчоблоку він надав суттєву благодійну допомогу у розмірі 35 тисяч гривень.

У „Рудані” гарні, професійні кухарі. В.І.Шипільова, І.М.Кравченко, І.П. Щербина завжди готують смачні, різноманітні та висококалорійні страви. Тепер, у сучасному, відремонтованому приміщенні, кухарям працюється ще краще. А підсобним робітникам Т.М.Стукаловій, Н.Г.Тверетіновій набагато легше підтримувати належний санітарний стан приміщення харчоблоку. Комірник Т.В. Каструбіна турбується про забезпечення закладу високоякісними продуктами харчування.

Щодня ми з глибокою вдячністю, теплотою, щирістю згадуємо Тамару Вікторівну та Олександра Григоровича, які турбуються про дітей, наше майбутнє. Адже не дивлячись на те, що у них є дуже багато інших важливих справ, вони не залишилися байдужими до дітей „Рудани”, знайшли час і можливості допомогти.

Працівники, батьки, діти дошкільного навчального закладу „Рудана” щиро вдячні Тамарі Вікторівні та Олександру Григоровичу за турботливе ставлення до дітей, підтримку, порозуміння.

Скільки б ми не зверталися до Тамари Вікторівни чи Олександра Григоровича, вони завжди готові до діалогу, співпраці в ім’я та на благо дітей.

Саме такі вчинки та дії  відновлюють довіру до влади в районі. І не має значення, де людина народилася, живе і працює. Адже для хороших, гарних, добрих справ не існує кордонів, їх можна вершити в будь-якому куточку нашої планети.

Валентина Колісник, завідувач  Петрівського ДНЗ № 1 „Рудана”

На знімку: кухарі Ірина Кравченко та Інна Щербина, шеф-кухар Валентина Шепільова, комірник Тетяна Каструбіна, підсобний робітник Тетяна Стукалова.