Засідання круглого столу.Під такою назвою в центральній районній бібліотеці відбулося засідання круглого столу, організоване районним центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді для  учнів 6-х класів НВК.

Про цінності життя і як відрізнити матеріальні цінності від духовних, які не можна купити за гроші, чому життя є безцінним - дітям розповів благочинний Свято-Покровської церкви ієрей Дмитрій: 

- Найціннішою є душа, яка знаходиться у тілесному храмі, це в сукупності і є людина. Ми всі браття і сестри, бо пішли від Адама і Єви, яких створив Бог. Якщо у здоровому тілі – здоровий дух, тобто душа, то й людина є гармонійною, здоровою, але при цьому кожен є індивідуумом. Тож намагайтеся досягти гармонії у всьому, намагайтеся жити по совісті, поважайте своїх батьків, дорослих та малюків, тварин, пташок та природу. Бережіть себе, бо необережність, яка призводить до травм, та хвороби приносять вашим батькам прикрощі та переживання. Коли будете дотримуватись цих правил, тоді буде у вас усе добре, тож і суспільство наше стане здоровим і щасливим, - підсумував отець Дмитро.

Спеціаліст центру Ірина Лугова прочитала дітям декілька притч, які характеризують добро і зло, які діти обговорили. Вони написали на клаптиках паперу слова, що містять поняття людських цінностей і склали їх до скриньки, пригадали прислів’я та приказки про життєві цінності.

Директор бібліотеки Тетяна Мартиненко провела з учнями бесіду про речі та вчинки, які роблять людину щасливою, та також розповіла декілька притч, які вчать бути господарями свого життя, слів та вчинків.

Психолог відділу освіти Сніжана Агафонова зачитала дітям строфи із поезії Матері Терези із Калькутти: «Життя – це можливість, скористайся нею, життя – це краса, милуйся нею, життя – це мрія, здійсни її, життя – це виклик – прийми його, життя – це повинність твоя насущна – виконуй її, життя – це багатство – не розтрать його, життя – це диво, не згуби його…».

На завершення діти переглянули відеофільм-притчу про віру, надію та любов, який обговорили разом з отцем Дмитрієм.

Підбиваючи підсумки заходу, директор центру Оксана Стулій знову звернулася до його юних учасників: «Діти, ви, певне, зрозуміли, що слід завжди аналізувати свої вчинки, думати, як відіб’ється ваша поведінка на інших людях. Чи не загрожує вона оточуючим – друзям, сусідам? Треба берегти життя один одного, тоді світ навкруг нас стане безпечним для всіх, бо життя – це найбільша цінність на землі.

Валентина РЯБОКОНЬ