запальний танець Дмитра Шутя зі своєю партнеркоюДитячий оздоровчий заклад з денним перебуванням «Фантазія», який працює в Петрівському НВК (керівник - Алла Мішура), цього року оздоровлює 260 учнів 5 - 8 класів різних пільгових категорій: діти-сироти, інваліди, з багатодітних та малозабезпечених сімей, постраждалі від ЧАЕС, діти, батьки яких загинули, або які перебувають на диспансерному обліку та безпритульні. Крім них, у таборі оздоровлюються діти працівників сфери агропромислового комплексу та соціальної сфери села, а також обдарованих та талановитих дітей. Табірна зміна триває 14 днів.

Кожен день розпочинається з ранкової зарядки, яку проводять викладачі фізичної культури, під звуки горну шикуються на лінійку, де проголошують девізи, здають рапорти, вигукують речівки та отримують завдання на день. Кожен табірний день має свою назву серед них, зокрема: «Вишиванковий день», «Наші в космосі», «Краватковий бум», «День Петрика П’яточкина» та інші. Табір має 10 загонів, які щоранку отримують завдання з логічним навантаженням. Це дає змогу загонам отримати додаткові бали. Педагог-організатор Олена Рябова проводить з дітьми різні конкурси, концерти, дискотеки, потім діти на щоденній підсумковій лінійці з радістю демонструють свої надбання та звітують про них. Як правило, кожного дня обирають переможця, який отримує приз та нагороджується дипломом «Кращий загін». Крім розваг вихователі щодня проводять бесіди з безпеки життєдіяльності та правил поведінки. У цьому році на базі табору діє Літня школа для обдарованих. У ній навчається 20 учнів – це призери різноманітних конкурсів і олімпіад. Щодня відпочиваючих у таборі годують свіжою та смачною їжею. Спонсори постачання харчів - ТОВ «Агрофірма «Фортуна» та ПП «Дружба».

Щодня діти з радістю йдуть до табору, охоче грають в ігри та беруть участь у різних конкурсах. А що стосується дискотеки, то цей захід поза конкуренцією: «відриваються» на повну, не соромлячись та не комплексуючи (дехто босоніж), повністю віддають себе ритму танцю. А вже не за горами останній день – «день веселої сльози», коли вчителі, не стримуючи чи то радісних, чи сумних сліз, попрощаються зі своїми вихованцями до осені, а вихованці, в свою чергу, будуть щасливі від того, що нарешті настануть справжні канікули, і вони зможуть безтурботно відпочити.

Тетяна ТАНЧИНЕЦЬ.

учениця Літньої школи для обдарованих Надія Корнієнко

На знімках: запальний танець Дмитра Шутя зі своєю партнеркою; учениця Літньої школи для обдарованих Надія Корнієнко.