День талантівДо нас прийшли канікули! Канікули, ура!

Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг.

Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів. Літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. Із 27 травня по 12 червня 2013 року в Петрівській загальноосвітній школі працював пришкільний оздоровчий табір із денним перебуванням ,,Калинка”. За цей період 60 дітей цікаво провели свій час. На скільки цей відпочинок стане для них активним, пізнавальним, пам’ятним багато в чому залежало від організаторів програм відпочинку, які чимало зусиль приклали, щоб діти були щасливими.

Для працівників табору головними завданнями відпочинку дітей стали:

  • організація змістовного відпочинку;
  • навчання дітей діяти у колективі;
  • залучення до праці;
  • виявлення інтересів, захоплень дітей;
  • створення умов для реалізації особистості кожної дитини;
  • навчання правил здорового способу життя;
  • навчання правил безпечної поведінки;
  • намагання жити у гармонії з природою і собою.

танціДітей було об’єднано у три загони. Роботою загонів керували вихователі, для яких потреби та інтереси дитини понад усе. Виховний процес із дітьми в таборі поєднував відпочинок, працю, спорт, які об’єднували тематичні дні, що проводилися під певним гаслом. Наприклад:

День відкриття табору – під гаслом «Давай знайомитися знову»,

День виборів – «Відчуймо себе дорослими»,

День гумору – «Краще луснути від сміху, ніж померти від нудьги»,

День спорту – «В здоровому тілі – здоровий дух»,

День казки – «Немає дитинства без казки»,

День квітів – «Збережімо природу – наше майбутнє»,

День талантів – «Проймемо душу прекрасним»,

День моди – «Краса врятує світ» та інші.

Майже кожного дня із вихованцями табору проводилися конкурси, до яких діти завзято готувалися, проводилися різні спортивні змагання. Жодна перемога – чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги. Загони та діти-переможці нагороджувались призами. Завдяки конкурсній роботі учні з охотою відвідували табір. Вихованці здійснили цікаві і пізнавальні екскурсії. Переглянули дитячі казки, фільми та мультфільми. Особливі емоції у дітей викликало проведення спортивних змагань із футболу, волейболу, настільного тенісу, шахів і шашок, що проводилися згідно програми роботи табору.

Все, що сприяло змістовному і цікавому життю в пришкільному таборі стало результатом чіткої, обдуманої роботи колективу вчителів, які розуміють, що пришкільний табір – це місце, де має забезпечувати змістовне дозвілля та виховання свідомих громадян незалежної України. Особливу увагу приділили фізично-оздоровчому, національно-патріотичному вихованню, поваги і шани до народних звичаїв і традицій, краєзнавству. Кожен день у таборі був насичений новими подіями, враженнями, почуттями. За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку.

Оксана Скворцова, начальник пришкільного оздоровчого табору ,,Калинка”