начальнік філії «Петрвський автодор», депутат районної ради В.СубботнійСвого часу філія «Петрівський райавтодор» вважалася одним з найвідсталіших підприємств району. Життя тут ледь жевріло, працювати не було кому і не було на чому – було обмаль техніки і робітників, тож, відповідно, і малі обсяги роботи.

Відродив підприємство Євгеній Іванович Субботній. Розпочав зі створення нормальної виробничо-технічної бази, умов для роботи і відпочинку працівників. Тож невдовзі «Райавтодор» вже було не впізнати. Була впорядкована територія і виробничі приміщення, з’явилася потужна техніка, на порядок зросли обсяги виробництва, а разом з ними - і заробітна плата.

Кілька років тому Євгеній Іванович передав управлінську естафету синові Вадиму. На щастя, виявилося, що передав не лише посаду, а і ставлення до роботи, навички справжнього керівника, вміння ефективно налагодити виробничий процес.

Сьогодні Вадим Субботній відповів на кілька запитань, які хвилюють, в першу чергу, жителів райцентру  та і решти населених пунктів району.

- Вадиме Євгеновичу, що можете сказати про сьогоднішній стан справ в «Райавтодорі»?

- Працюємо нормально, стабільно, без роботи не сидимо. Якщо говорити про обсяги роботи, то зауважу, що ми, як підрядна організація, освоїли 2700 тис. грн. за роботи, замовлені службою автомобільних доріг Кіровоградської області. Крім того, 1200 тис. грн. заробили власними силами, виконуючи роботи, передбачені договорами з сільськими, селищними радами.

Щоправда, не всі з нами вчасно розраховуються. Петрівська селищна рада, зокрема, заборгувала нам вже близько 70 тис. грн. Ще й досі, наприклад, не розрахувалися за будівництво майданчика біля приміщення управління праці та соціального захисту населення, яке урочисто відкривали ще в минулому році. До 9 Травня ми виконували ямковий ремонт вулиць, зрозуміло, що і ці витрати додадуться до попередніх боргів селищної ради.

- Вже не так багато часу залишилося до відзначення 90-річчя утворення Петрівського району. Наш райцентр, особливо його центральна частина, має дуже занедбаний вигляд. Чи можна сподіватися, що будуть відремонтовані вулиці і пішохідні доріжки? Бо ж, наприклад, ідучи від рогу вулиць Ілліча і Жовтневої до районного Будинку культури, можна поламати ноги навіть вдень. На значному відрізку центральної частини вулиці Жовтневої взагалі немає пішохідної доріжки.

- Відразу скажу, що тротуарів селищна рада не планує ні будувати, ні ремонтувати. Хоча у нас є всі можливості виконати ці роботи. Як я вже сказав вище, ми – підрядна організація. Якби було таке замовлення від селищної ради, то ми його виконали б, але на всі пропозиції щодо цього селищний голова відповідає одне: немає грошей.

Заплановано побудувати 574 м тротуарів в Новому Стародубі за рахунок субвенції з державного бюджету. За рахунок цієї ж субвенції будуть ремонтуватися деякі вулиці в Богданівці та Петровому.

- І останнє запитання. Як справи з відновленням об’їзної дороги в Петровому?

- Її ремонт розпочався ще в минулому році. На сьогоднішній день там укріплено дамбу, розширено полотно дороги з 7-ми до 11-ти метрів. Вже виділені кошти на продовження робіт - близько 7 мільйонів гривень. Сума досить значна, тому, щоб швидше освоїти кошти і завершити ремонт, разом з нами роботи будуть вести працівники Долинського «Райавтодору» і Кіровоградської державної експлуатаційної дільниці. В даний час проводяться тендерні процедури на придбання необхідних матеріалів. Роботи розпочнуться не пізніше середини червня.

На завершення скажу, що наш трудовий колектив стабільний, адже люди мають непогану заробітну плату. Дорожні робітники отримують близько 3 тисяч гривень на місяць, у механізаторів платня ще дещо вища. Сумлінні робітники і відповідна матеріально-технічна база дозволяють нам ефективно працювати, виконувати будь-яке завдання.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: начальнік філії «Петрвський автодор», депутат районної ради В.Субботній.