Учнів регіону активно оздоровлюватимуть у літніх таборах. В області таких працює сім. Також до літнього відпочинку дітей долучаться й самі школи – їм поставлено завдання упродовж двох тижнів максимально забезпечити дозвілля своїх вихованців. Відтак, у цьому напрямку уже сьогодні триває підготовка. Про її хід говорили на щопонеділковій нараді голови облдержадміністрації.

У департаменті освіти й науки ОДА повідомляють, що основна частина пришкільних таборів свою роботу розпочне у червні, однак деякі з них уже наступного тижня будуть готові прийняти учнів. Крім того, в області діятимуть і вузькопрофільні табори. Відпочиватимуть у них обдаровані діти. Їх у регіоні – близько п’яти тисяч.

Зокрема, уперше на базі Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (гімназія-інтернат-школа мистецтв) його директор Анатолій Коротков відкриє табір для кращих учнів Малої академії наук.

Не менш важливе питання – оздоровлення дітей. Сім таборів – «Бригантина», «Дружба», «Жовтень», «Лісова пісня», «Хвиля», «Чайка» і «Сонячний» невдовзі будуть готові прийняти першу зміну.

Керівництво облдержадміністрації наголошує, що питання літнього відпочинку дітей – завдання Президента, тож його потрібно виконати так, як того вимагає Глава держави.

- З одного боку ми повинні запропонувати дітям цікавий відпочинок, і він має бути не на асфальті. Учням із сільської місцевості покажіть наші музеї, проведіть екскурсії, залучіть до цього волонтерів із педагогічного університету… З іншого боку ми повинні подбати про безпеку дітей, про якісне харчування в оздоровчих таборах, забезпечити дієвий контроль за додержанням санітарно-епідеміологічних норм, - наголосив очільник області Андрій Ніколаєнко і додав, що поки залишається час до старту літніх канікул, усі питання мають бути вирішені.