З огляду на вміщену вище інформацію, просимо дати невеличкий коментар з приводу стану культури в районі голову райдержадміністрації Юрія Самохвала. Ось що він повідомив:

- Не можу сказати, що у нас в означеній галузі проблеми зовсім відсутні, однак на загальному тлі маємо стан речей досить пристойний. Як відомо, нам, в цілому, вдалося зберегти мережу закладів культури, а починаючи з 2010 року, відтоді, як народом України було приведено до влади нашу політичну силу, чимало з цих закладів отримали, так би мовити, друге дихання. Знову хочу нагадати про відбудований, фактично, «з нуля» Ганнівський сільський Будинок культури, що, власне, в сучасних реаліях стало чи не єдиним таким прикладом по Україні. А ще здійснено капітальний ремонт Чечеліївського сільського Будинку культури, зараз тривають роботи по реконструкції Олександрівського сільського клубу, змонтовано систему опалення у Володимирівському СБК. Слід зазначити, що у всіх названих закладах це стало можливим завдяки меценатській підтримці генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександра Поворознюка, недарма ж бо цими днями у щорічному національному конкурсі «Аграрна еліта України» його було визначено лауреатом у номінації «Соціально відповідальний бізнес» (ми про цю подію плануємо детальніше розповісти в одному з ближчих номерів – Ред.).

Крім того, здійснено добротний ремонт в Йосипівському Будинку культури, в Малинівці під потреби клубної установи пристосовано приміщення колишньої їдальні місцевого сільгосппідприємства, де також частково зроблено ремонт, на наступний рік планується продовжити роботи з його реконструкції. Ремонт зроблено і в Богданівському клубному закладі, а ще тут майже на 10 тисяч гривень придбано сучасної музичної апаратури.

У районному Будинку культури виконано ремонт фасадної частини будівлі, а ще придбано сучасну пересувну сцену, яка уже неодноразово використовувалася для проведення культурно-масових заходів, зокрема на усі свята, починаючи зі святкування Дня Незалежності та свята селища, і кінчаючи Новорічними ранками.

Сьогодні ми повернулися до практики проведення виїзних концертів для сільського населення, які здійснюються зусиллями колективів художньої самодіяльності районного Будинку культури разом з колективами музичних шкіл. А крім того, доволі частими гостями в районі стали артисти Кіровоградської обласної філармонії.Скажімо, останнім своїм виступом, приуроченим до свята Великої Перемоги, вони радували мешканців Іскрівської сільської ради.

Намагаємося багато уваги приділяти пошуку здібної, талановитої, обдарованої молоді, задля чого започаткували практику регулярного проведення усіляких конкурсів, концертів, фестивалів. Один такий, під назвою «Петрівщина вітає таланти», відбувся зовсім недавно, під час травневих свят. Основний масив зусиль по його організації і проведенню узяла на себе молодіжна організація «Молода Петрівщина». А до цього значний відгук в серцях учасників і глядачів знайшли фестиваль бардівської пісні «Золота струна» та пісенний фестиваль «Співоча Петрівщина».

Однак, повторюся, проблем в галузі поки що не бракує, ми їх усі бачимо і розуміємо, тож і вирішуватимемо поетапно, настільки це буде в наших можливостях.