ікона Казанської Божої матеріУ районному музеї історії досить часто проходять екскурсії, інші виховні заходи для школярів. Його не минають і гості селища. Вони з цікавістю знайомляться зі сторінками минулого, експозиціями і експонатами, виставленими в ньому.

Проте траплялися і прикрі випадки, які завдали музею відчутної шкоди – зловмисники проникали у приміщення і викрадали цінні експонати. Потім були, звичайно, здійснені необхідні заходи, аби подібне не повторилося, та втраченого вже не повернеш.

В.Місюра призначений на посаду директора музею не так давно. Він намагається якомога краще його впорядкувати, забезпечити належне утримання експонатів. Каже, що був би дуже втішений, якби жителі селища і району дарували музею речі, які мають певне історичне значення, старожитності, які могли б поповнити експозиції. А ще вважає, що кожне приміщення, як і людина, має свою енергетику, ауру. Музей відвідують різні люди, кожен з них залишає у приміщенні частку своєї енергетики, не завжди позитивної.

З огляду на це, а також пам’ятаючи про прикрощі, які траплялися в минулому, Валерій Олексійович запросив ієрея Свято-Покровського храму отця Михайла в музей, аби той провів чин освячення приміщення. Нещодавно ця подія відбулася – священик у присутності працівників районного Будинку культури провів чин освячення, окропив приміщення святою водою, здійснив його помазання святою олією. Крім того, отець Михайло подарував районному музею ікону Казанської Божої Матері, яка відтепер буде його покровителькою і берегинею.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

отець Михайло проводить обряд освячення

На знімках: ікона Казанської Божої матері; отець Михайло проводить обряд освячення.

Фото автора.