Олександр Коваленко допомагає своєму батькові Віталію Миколайовичу – майстру лісу, готує сіянці до посадкиДержавне агентство лісових ресурсів України започаткувало Всеукраїнську акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триватиме протягом березня – квітня поточного року. Вона розпочалася 21 березня – у Всесвітній день лісу.

Петрівське лісництво активно співпрацює з загальноосвітніми школами району, учні яких завжди беруть активну участь в подібних акціях, догляді за лісовими насадженнями, агітаційній роботі щодо їх охорони. Ця робота, до речі, непогано оплачується. Як розповів лісничий Петрівського лісництва В.Любченко, учні Новостародубської ЗШ  І-ІІІ ступенів, які мають давні взаємовигідні дружні стосунки з лісництвом, під час попередніх акцій заробили певну суму грошей, які були використані на потреби школи.

Цього разу до акції долучилися учні 8 – 11 класів Чечеліївської ЗШ  І–ІІІ ступенів (за підтримки сільського голови С.Дяченка). Причому, жоден учень, за виключенням двох чи трьох хворих, не ухилився від роботи. Працювали діти дружно, завзято, висадили до 5 тисяч сіянців сосни Кримської. В.Любченко висловив їм подяку за роботу, провів бесіду про необхідність оберігати довкілля, важливість лісових насаджень для підтримання стабільності в екологічній системі планети.

Валерій Васильович повідомив, що працівники лісництва постійно дбають про розширення площ зелених насаджень, заліснення територій, не придатних для сільськогосподарського використання. За період акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» буде додатково висаджено значну кількість саджанців декоративних дерев і чагарників, проводитимуться заходи щодо впорядкування довкілля, очищення його від сміття. Загалом протягом цієї весни передбачається створити близько 80 га нових лісових насаджень, висадити 400 тисяч сіянців деревних і чагарникових порід.

В.Любченко наголосив також на тому, що кожен житель району повинен дбати про збереження лісів, не допускати лісових пожеж, засмічення довкілля. Бо від погіршення екологічної ситуації страждає кожен з нас, страждатимуть наші діти і онуки.

Анатолій РЯБОКОНЬ

Оксана Галайчук і Павло Уланов садять сіянці сосни учні Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. – загальне фото разом з В.Любченком

На знімках: Олександр Коваленко допомагає своєму батькові Віталію Миколайовичу – майстру лісу, готує сіянці до посадки; Оксана Галайчук і Павло Уланов садять сіянці сосни; учні Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. – загальне фото разом з В.Любченком.

Фото автора.