фото на згадкуЗвучать Шевченківські слова

Нещодавно в актовому залі Петрівського НВК зібралося чимало юних творчих талантів, усі вони прийшли та приїхали з різних куточків району для того, щоб вшанувати пам’ять Тараса Шевченка та взяти участь у конкурсі під назвою «Звучать Шевченківські слова». Адже 9 березня відзначали 199 років від дня народження великого поета.

Конкурс проводився у двох номінаціях - «Читці» і «Поети» - та за трьома віковими категоріями: 1 категорія – 6-9 років, 2 категорія – 10-13 років, 3 категорія – 13-17 років.

Творчість учасників оцінювало шановне журі у такому складі: голова журі, методист районного методичного кабінету при відділі освіти, молоді та спорту Петрівської райдержадміністрації Людмила Горбанець; заступник директора з навчально-виховної роботи Центру дитячої та юнацької творчості – Наталія Дементьєва; вчитель української мови Петрівського навчально-виховного комплексу – Ольга Слободяник; заступник директора Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів – Ірина Катрук; та ветеран педагогічної праці, поет-аматор Марія Гончаренко.

На початку слово для привітання надали Людмилі Горбанець. Голова журі усіх привітала на святі, дала настанови щодо участі у конкурсі. Побажала успіху виступаючим і запевнила, що нервувати та хвилюватися не треба, тому що кожен виступить по-своєму добре.

Вікторія Лугіна - переможець читацького конкурсу в старшій віковій групіЯк же виразно та емоційно діти нашого району декламували вірші на конкурсі! Присутні у залі зачаровано слухали і ніхто не зронив зайвого слова, щоб не заважати читцям. Читали твори Т. Шевченка, Л. Українки, Л.Костенко, М. Чернявського, Г. Бойка, В. Баранова, І.Калинця і, звичайно ж, власні твори.

Після виступів учасників слово надали Марії Савівні. Ця жінка за своє життя перечитала чимало творів: як вдалих, так і не дуже. Побажала усім наснаги та натхнення для подальших творінь. Вона запевнила, що конкурсанти чудово впоралися зі своїм завданням, усі прекрасно читали вірші та, на жаль, усіх нагородити немає змоги, звісно, хтось виявився більш вправнішим та виразнішим, тому саме так і розподілили нагороди.

Отож у 1 категорії третє місце посіла Вікторія Соломка з Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів; на другому – Вікторія Деркач з Петрівської ЗШ І ступеня; перше місце отримала Олександра Піскун (також з Петрівської ЗШ) за відмінне читання вірша Т.Шевченка «Мені тринадцятий минало».

У категорії від 10 до 13 років третє місце дісталося Валентині Амброзяк з Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів; на другому місці - Анастасія Гавриленко з Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів; переможцем же у своїй категорії став Євген Галінський з Богданівської ЗШ І-ІІ ступенів за досконале виконання твору Т. Шевченка «Причинна».

У найстаршій категорії дітей на третьому місці виявилася Віталіна Колодяжна з Іскрівської ЗШ; на другому – Людмила Фірсова з Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів; перше місце розділили між собою Кіра Чорна (Петрівський НВК), яка читала «Долю» Л. Костенко, та Світлана Калмикова (Новостародубська ЗШ І-ІІІ ступенів) за читання уривку з твору Т. Шевченка «Наймичка».

У номінації «Поети», призові місця розподілили так: у 2 категорії третє місце посіли Артем Дядечко з Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів та Евеліна Малиш із Балахівської ЗШ І-ІІІ ступенів; на другому місці опинився Руслан Ткаченко - також з Балахівської ЗШ; і, нарешті, власниця першого місця - Дарія Семенко з Петрівського НВК за вибрані вірші зі свого арсеналу.

У старшій категорії третє місце отримала Анастасія Гринчишина (Червонокостянтинівська ЗШ); друге – Катерина Богуславська (Петрівська ЗШ І-ІІІ ступенів) та Роман Біжанов (Червонокостянтинівська ЗШ); а переможцем  цієї категорії стала Вікторія Лугіна (Петрівський НВК) за декламування власних віршів (декілька з них ми сьогодні презентуємо до уваги наших читачів, - ред.).  Дітям, які посіли призові місця, були вручені грамоти.

Яна БОЙКО

На знімках: фото на згадку; Вікторія Лугіна - переможець читацького конкурсу в старшій віковій групі.