учасники фестивалюНавесні, коли  все оживає, розквітають квіти.  Центр дитячої та юнацької творчості розпочинає збирати яскраві квіти дитячих обдарувань, талантів. Фестиваль художньої творчості учнівської молоді «Інгулецька росинка» розпочав Новостородубський освітній округ, куди з’їхалися учасники чотирьох загальноосвітніх шкіл, щоб продемонструвати  свої здібності у вокальному та хореографічному жанрах.

Розпачався  весняний фестиваль виступом наймолодших виконавців вікової категорії 5-8 років.  Вихованка Новостародубського дошкільного закладу Ірина Міщенко артистично виконала пісню «Дощик». Співачка впевнено почувала себе на сцені і здобула диплом Центру дитячої та юнацької творчості  у номінації «Надія фестивалю». У першій віковій групі виступили учениці Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст. Єва Адам з піснею «Нова» та Катерина Сидоренко з піснею «Зіронька». Остання здобула диплом у номінації «Приз глядацьких симпатій». Учасники хореографічного ансамблю «Домісолька» Новостародубської музичної школи виконали український танок «Ой, лопнув обруч» та отримали диплом у номінації «Хореографічна композиція», а за виконання танцю «Янголи»  здобули диплом в номінації «Талант плюс креатив». Танок «Веселі жабенята» та український національний танок виконали вихованці хореографічного гуртка «Калинка» ЦДЮТ (Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст.). Своїм дзвінким співом зачарувала учасниця другої вікової групи (9-11 років), учениця Червоносільської ЗШ І-ІІ ст. Діана Ковальчук з піснею «Промінчик». Хореографічний жанр цієї вікової групи представляли Юлія Дениско та Дмитро Мірошник, учні Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст., які виконали жартівливий танок «Залицяльник». Цей виступ подарував масу задоволення глядачам, які підтримували оплесками дітей від початку танцю до кінця. Вони отримали диплом у номінації «Приз серця».

Третю вікову категорію (12-15 років) представляли діти, які є активними учасниками різних районних виховних заходів, конкурсів та змагань. Учениця  Балахівської ЗШ І-ІІІ ст. Наталія Пужняк захопила глядачів піснею про добро, яку виконала французькою мовою. Неодноразово дивує своїм виступом дует Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. Вікторія Сімонова та Дмитро Вибрик. Співаки талановито виконали пісню «Пам’ятай про Україну». Дарина Трипадуш, учениця цієї ж школи, є постійною учасницею фестивалю. Вона виконала пісню «Україна». Її виступ відзначили дипломом у номінації «Творчий потенціал». У цьому ж жанрі виступили Вікторія Сидоренко з піснею «Відлітають журавлі» та Елеонора Костюк з піснею «Побажання» (Новостародубська ЗШ І-ІІІ ст.). Дівчатка отримали  дипломи -  Вікторія у номінації «За волю до перемоги», а Елеонора у номінації «Крок у майбутнє».

Неперевершені у виконанні танцю асорті – «Шалахо» були учениці Марета Казазян та Діана Мачкалян (Новостародубська ЗШ І-ІІІ ст.). Дівчатка поєднали ритми українського народного танцю зі своїм національним, вірменським. Глядачі із задоволенням спостерігали за дійством на сцені.

Добре відомі глядачам  виконавці вокального жанру старшої вікової категорії. Лариса Дорошенко (Новостародубська ЗШ І-ІІІ ст.) полонила серця не тільки педагогів, а й учнів та батьків  піснею «Вчителі». Світлана Калмикова виконала  пісню «Молитва» сербською мовою. Незвичайний дует (з Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст.) у складі Романа Мотька та Нелі Злакаман зворушив виконанням пісні «Мова єднання». Родзинкою фестивалю став вальс у виконанні Юлії Мітякової та Владислава Шейки (з Балахівської ЗШ І-ІІІ ст.). Найзапальнішим та енергійним виявився танок «Рок-н-ролл» у виконанні вихованців хореографічного гуртка «Калинка». Їх ритм передався глядачам, які почали підтанцьовувати в залі  та оплесками підтримували виконавців.

Юних артистів із вдалими виступами привітали директор ЦДЮТ Валентина Бойко та методист відділу освіти Валентина Савостікова.

Грамотами відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації нагороджені: у вокальному жанрі - Діана Ковальчук, Наталія Пужняк, дует Вікторії Сімонової та Дмитра Вибрика, Єва Адам, Лариса Дорошенко та дует Романа Мотька і Нелі Злакаман, у хореографічному жанрі - Марета Казазян і Діана Мачкалян та вихованці гуртка «Калинка»  за композицію «Веселі жабенята», український танок та  «Рок-н-ролл».

Журі фестивалю побажало всім учасникам подальших успіхів у творчості та розквіту талантів.

Неля Ситник, завідуюча організаційно-масовим відділом ЦДЮТ в Новостародубському освітньому окрузі.