корону переможниці отримала Надія СегедаУчительська доля барвистіша, ніж саме життя. Є у ній все: сльози радості й гіркота невдач, найвищі злети духу і сірий туман буденності, свіжий вітер змін і тягуче відчуття застою.

Однак відчуття застою проганяє геть свіжий вітер змін, який щороку струменить з поповненням молодої когорти вчителів-початківців, які вливаються в педагогічний колектив. Саме вони й не дають розслаблятися вчителям з багаторічним стажем, внісши хвилю бадьорості, ентузіазму та новизни.

За словами начальника відділу освіти Григорія Москальця, який щиро привітав учасників районного конкурсу «Міс-освітянка та Містер-освітянин-2013», що відбувся в середині березня, у нинішньому році молоде поповнення спочатку ніби й не віщувало великих несподіванок, та пропрацювавши незначний час, майже кожен із них проявив себе справжнім педагогом. Григорій Леонідович висловив надію, що побачить невдовзі багатьох з них у рядах освітянської еліти району, бо є з кого брати приклад – багато вчителів району досягли значних перемог та досягнень на педагогічній ниві. Лише у нинішньому році серед п’яти переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013» двоє вчителів з нашого району – Ніна Шарова (вчитель російської мови Петрівської ЗШ І-ІІІ ст.) та Олександр Оранський (вчитель фізики Петрівського НВК).

На конкурсі молоді вчителі Анастасія Лисенко – вчитель хімії, Надія Сегеда – педагог-організатор Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Віталій Лихошерст – вчитель фізичної культури Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Ганна Бишевич – керівник гуртка ЦДЮТ та Ірина Педан – вихователь Богданівського ЗНЗ «Сонечко» продемонстрували високу майстерність, неординарність, креативність у роботі з дітьми.

усі учасники конкурсу пройшли випробування з гідністюПрезентуючи себе у першому конкурсі, кожен учасник представляв свій заклад та особливості роботи з дитячим колективом, зробивши наголос на вихованні справжнього громадянина, формуванні  у дітей патріотичних почуттів до малої Батьківщини та свого навчального закладу. Презентація супроводжувалася відеопоказом.

«Творчий потенціал учителя – запорука розвитку обдарованої дитини». Такою була тема основного конкурсу, під час якого конкурсанти показали фрагмент уроку чи заняття. У ньому вони звернули увагу на мотивацію учнів до оволодіння новими знаннями, уміннями та навичками, акцентуючись на доцільності застосованих форм і методів навчальної та виховної роботи, їх логічному наповненні та ефективності.

Для бліц-інтерв’ю ведуча конкурсу Наталія Дементьєва запропонувала просте запитання: 5 причин, чому ви обрали професію вчителя? Слід сказати, що майже всі однією з причин назвали любов до дітей та до предмета, який викладають, бажання навчатися все життя, завжди бути серед дітей, що гарантує тривалу молодість.

images/2013/9539/9539-5-l.jpgДосить цікавим та різнобарвним став конкурс «Світ моїх захоплень як ключ до дверей у світ прекрасного, розумного, вічного», де кожен продемонстрував своє хобі: Ганна Олександрівна – листівки, панно, виконані зернами кави, малюнки, Надія Анатоліївна – ляльки-мотанки, пояснивши технологію виготовлення та символічне значення, Анастасія Олександрівна – вишивані рушники, серветки, картини. Ірина Ігорівна розповіла про своє захоплення поезією та прочитала власний вірш «Школа». Віталій Анатолійович захоплюється різними видами спорту, серед яких найулюбленішим є волейбол. Презентувати любов до спорту йому віршовано допомогла його наставниця Ірина Іщенко.

Підводячи підсумки конкурсу, голова журі Григорій Москалець зробив аналіз кожного виступу  та назвав  переваги і недоліки, а також висловив позитивне враження всіх членів журі від конкурсу. Отож у результаті у номінації «Міс-ерудит» перемогу отримала Ганна Тишевич, «Міс-елегантність» - Ірина Педан, «Міс-креативність» - Анастасія Лисенко. Звання «Містер-освітянин-2013» отримав Віталій Лихошерст. Переможцем же конкурсу  зі званням «Міс-освітянка-2013» стала Надія Сегеда. Виступ її захопив як членів журі, так і всіх присутніх, серед яких були ветерани освіти та наставники конкурсантів. Від групи ветеранів переможців поздоровили голова ветеранського клубу «Свічадо» Ніна Гуренко та Валентина Кіфенко, від наставників - Ірина Іщенко, виконавши пісню про прагнення до перемог. Керівник гуртка ЦДЮТ Вадим Блоха присвятив своє музичне вітання жінкам, які становлять переважну більшість в освітянській когорті.

Валентина РЯБОКОНЬ.

 чудовим виконанням гарних пісень конкурсантів підтримували вихованці вокального гуртка «Соловейко» ЦДЮТ Тетяна Луніна та Ірина Нестеренко.

На знімках: корону переможниці отримала Надія Сегеда; усі учасники конкурсу пройшли випробування з гідністю; переможців вітає вчитель-ветеран Валентина Кіфенко; чудовим виконанням гарних пісень конкурсантів підтримували вихованці вокального гуртка «Соловейко» ЦДЮТ Тетяна Луніна та Ірина Нестеренко.