Практично в кожній країні світу існують безглузді за своєю суттю закони, в яких рідко простежується хоч якась логіка. Насправді, у свій час багато з цих законів мали свою першопричину і логіку. Тільки от з часом втратили актуальність і сенс, але на папері залишилися. Безглуздих законів (так званих, «dumb laws») існує набагато більше, ніж може здатися. Існують навіть цілі організації, які борються за їх скасування. Ось лише деякі з них:

- Міссурі, Сент-Луїс. Якщо сталася пожежа, а жінка в нічній сорочці, то її не можна рятувати. Адже вона не одягнена.

- Бахрейн. Оскільки тут дуже суворі мусульманські закони, то вони поширюються на всі види діяльності. Ось, здавалося б, така важлива для збереження жіночого здоров’я процедура, як похід до гінеколога, а все одно лікар не може оглянути пацієнтку належним чином через релігійні табу. Тож, доводиться гінекологам дивитися через дзеркало.

- Франція. Сьогодні дуже модно заводити собі домашніх свинок, міні-пігів, але якщо ви живете у Франції, і у вас є таке порося, то його можна назвати як завгодно, але тільки не Наполеон.

- Сінгапур. Тут не можна жувати жувальні гумки.

- Флорида. Ніяких інтимних стосунків з дикобразами. Порушення карається законом.

- Бірма. Заборонено користуватися інтернетом. Ті, хто наважаться полазити в мережі, сидітимуть у в’язниці за свою непристойну поведінку.

- Вермонт. Коли жінка в силу віку втрачає зуби, та змушена користуватися вставними, то для початку потрібно попросити письмового дозволу у свого чоловіка, і тільки потім вставляти їх.

- Оклахома. Заборонено у ванній кімнаті тримати сплячого осла, але лише після 7 години вечора.

- Лос-Анджелес. Ви вирішили прийняти ванну, і у вас є дві прекрасні дівчини. Але вибрати потрібно тільки одну. З двома ну ніяк не можна, за законом.

- Південна Дакота. Тут ні в якому разі не можна падати на сирній фабриці, а тим більше засинати в ній.

- Швеція. У цій країні проституція є цілком законною діяльністю, а от користуватися послугами повій не можна.

- Таїланд. Якщо ви вирішили вийти на вулицю, то обов’язково одягніть спідню білизну, бо за її відсутність штрафують.

- На міському кладовищі міста Демінгом (штат Нью-Мексико) забороняється полювати.

- У США, в штаті Теннессі, заборонено ловити рибу за допомогою ласо.

- Провіденс. Острів Роде. Якщо сьогодні неділя, а людині терміново потрібні і зубна паста, і зубна щітка, то нічого не вийде. Продаж щіток і зубних паст одній і тій же людині в неділю суворо заборонено.

- У Великобританії чоловік за законом має право справити потребу в громадському місці, за умови, що він направить струмінь на заднє колесо свого автомобіля, а правою рукою триматиметься за цей автомобіль.

- Ліциній, римський намісник у Стародавній Галлії, розділив рік на 14 місяців, щоб частіше збирати податки.

- У місті Торонто забороняється тягати по вулицях дохлих коней. Заборона, однак, діє тільки в неділю.

Підготувала Ольга Шевченко