У Чечеліївському Свято-Покровському храмі відбулося перше зібрання релігійної громади, на якому обговорювалася можливість приєднання до Православної церкви України

Напевне, такої кількості люду, що зібрався минулого тижня в Чечеліївській Свято-Покровській церкві, цей храм не бачив уже давно. Хіба ще на Паску. Що ж зумовило таку масовість, тим більше в день, не примітний якимись значимими церковними чи світськими святами? Хіба що День пам’яті Героїв Крут? Але ж, зазвичай, церква досить відсторонено ставилася до цієї дати. Виявляється, річ у тім, що значна кількість прихожан місцевої територіальної громади виявили бажання приєднатися до нещодавно створеної Православної церкви України. Про те, що процес переходу релігійних громад до ПЦУ розпочався, і деякі парафії в різних куточках держави або вже юридично оформили такий перехід, або розпочали необхідну для цього процедуру, ми вже знаємо з повідомлень ЗМІ, однак на Кіровоградщині цей процес ще масового розмаху не набрав. Принаймні станом на кінець січня єдиною релігійною громадою, яка ухвалила рішення перейти з Української православної церкви Московського патріархату до новоствореної Православної церкви України, стала громада села Перегонівка, що в Голованівському районі. І ось тепер про свій намір також приєднатися до вірян Православної церкви України оголосила ініціативна група віруючих Чечеліївської Свято-Покровської церкви.

Гордість Петрівщини!

Петрівщина багата на талановитих, розумних, самовідданих людей, які досягли вагомих успіхів в різних галузях, якими всі ми можемо пишатися. Сьогодні ми хочемо згадати про кількох з них.

Далеко за межами нашого району відоме ім’я юного захисника Вітчизни Максима Громова, великий матеріал про якого ми щойно подавали на сторінках «Трудової слави». І ось – нова, надзвичайно приємна нагода, нову про нього згадати. Його самовідданість і патріотизм нарешті належним чином оцінені. Далі пропонуємо увазі читачів невелику цитату з офіційного документа:

Указ Президента України №26/2019

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю: нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня … Громова Максима Олеговича – прапорщика…

Офіційно

У відповідності до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженому Постановою Кабінету міністрів України від 25.05.2011 № 555, Зеленська сільська рада повідомляє про початок громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів у проекті містобудівної документації: «Генеральний план та план зонування с. Зелене Петрівського району Кіровоградської області».

Замовник містобудівної документації – Зеленська сільська рада.

Розробник містобудівної документації – ФОП Т.П. Поляшенко

Підстава для розроблення: рішення сесії Зеленської сільської ради №_139_ від 28 липня _ 2017 року.

Посадовою особою, відповідальною за організацію розгляду пропозицій, визначено землевпорядника Іволгу Олександра Леонідовича.

Детально із матеріалами проекту містобудівної документації можна ознайомитися за адресою: с. Зелене, вул. Дружби, 4 (приміщення сільської ради) в період з 08 лютого по _11 березня 2019 року.

ЗА ВЧИНЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА
ЗАКОНОДАВСТВОМ ПЕРЕДБАЧЕНО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

11 січня 2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами».

Відповідно до Закону, Кримінальний кодекс України, зокрема, доповнено такими статтями:

СТАТТЯ 126-1. ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО

Існує, як на мій погляд, дуже слушна думка, яку висловив хтось з відомих політичних діячів минулого, що націю формують вчителі і священики.

У наш час роль церкви не така потужна, як в минулому, адже значна частина громадян, які виховувалися за часів радянської влади в атеїстичному дусі, з церквою мають дуже поверхові стосунки, які обмежуються хіба що відвідуванням храмів Божих на великі свята. А освіта, дійсно, могла б бути дуже потужним засобом виховання молоді, яка є майбутнім держави, в дусі патріотизму, любові до України. Але, на жаль, надто багато часу втрачено, особливо за ті часи, коли освітою керували такі відверті вороги України, як недоброї пам’яті Д.Табачник, який з усіх сил гальмував патріотичне виховання в школі під приводом несумісності галузі освіти з політикою, недопущенням втягування в політику дітей.

Ми на сторінках газети вже не раз згадували про негідників, які то саджанці з парку поцуплять, то новозбудовану автобусну зупинку чи лавочку пошкодять, то щось зруйнують на дитячому майданчику…

І ось днями вандали знову нагадали про себе.

Петрівська селищна рада, дякуючи зусиллям селищного голови Світлани Тилик та депутатам, дбає про те, щоб Петрове ставало ошатнішим, впорядкованішим, красивішим. В’їзний знак на території кожного населеного пункту – це перша ознака благоустрою і привітності. Менше, ніж півроку тому, на кількох в’їздах до селища, зокрема й на в’їзді в селище з боку Луганки та Червонокостянтинівки, були встановлені новенькі, яскраві знаки, що зустрічали і проводжали у щасливу дорогу гостей та мешканців Петрового.

Але 2-3 лютого якийсь негідник вирішив вимістити озлобленість чи невдоволеність своїм нікчемним життям (бо ж успішна людина навряд чи на таке здатна) і, певне, хильнувши оковитої, яка затьмарила невелику кількість його мізків, понівечив літери знака. Підтвердженням того, що цей покидьок вчинив акт вандалізму у хмільному затьмаренні, є те, що на місці події знайдено пляшку з-під пива, хоча, швидше за все, однією цією пляшкою він не вдовольнився. Потрощені літери розкидав по полю, розташованому поряд.

Олександрійське УЕГГ повідомляє

На даний час найбільш актуальною проблемою при використанні побутового газу залишається отруєння чадним газом від побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід.

Основними причинами подібних випадків є грубі порушення користувачами правил безпечного користування газовими приладами, серед яких самовільне втручання абонентів в систему газопостачання, переоблаштування системи витяжної вентиляції, робота якої призводить до порушення тяги від опалювальних приладів і проточних водонагрівачів, несправність системи димових та вентиляційних каналів.

Для запобігання нещасних випадків при користуванні газовими водонагрівачами і опалювальними приладами

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

(Спогад випускника)

Ось і промайнули п’ять незабутніх років у місті, яке стало для мене другою домівкою. У далекому 2011 році приїхав я сюди за знаннями, за пошуком нових надій, сподівань, кохання, друзів, однодумців і просто хороших людей.

Обрав для себе історичний факультет КДПУ ім. В.Винниченка, який став мені рідним. Там, в цих давніх, просякнутих історією стінах, пролетіли яскраві роки студентського життя. Скільки конспектів було написано, скільки снів було зіпсовано (особливо на лекціях), і яких добрих, професійних людей було побачено!

Важливу роль у становленні мене, як особистості, відіграв Історик з великої літери Сергій Іванович Шевченко. Його лекції та семінари з ДІД (Допоміжні історичні дисципліни), охорони пам’яток історії та культури і, звісно, краєзнавства – предмета, який зацікавив, спонукав до поваги і шанування місцевої історії, її надбань і пошуку істини. Варто відзначити й почуття гумору, притаманне Сергію Івановичу. Хоча він завжди здавався серйозним, але на лекціях інколи, бувало, як підхопить якийсь недолугий вислів із уст студента, та як видасть його «на гора» у своїй інтерпретації, то сміху була повна аудиторія. Але, на жаль, Бог забирає рано, напевне, найкращих людей.

Пенсійний фонд інформує

11 лютого 2019 року завершується термін подання річної звітності щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 2018 рік, яку фізичні особи-підприємці формують та подають самі за себе до органів доходів і зборів один раз на рік ( п. 2 р. ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435, із змінами, внесеними згідно з наказом Мінфіну від 15.05.2018 № 511 (далі – Порядок).

Ця звітність є одним із джерел формування реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – РЗО). Він створений для накопичення інформації про набуття прав на одержання страхових виплат за усіма видами загальнообов’язкового державного соціального страхування. Формує та веде РЗО Пенсійний фонд України відповідно до покладених на нього завдань (ст. 12-1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

З метою протипожежної пропаганди, та висвітлення організаційних питань, що стосуються пожежно-рятувальної служби, 23 січня 2019 року, з 10 до 11.30 години, відбулась «пряма телефонна лінія» з начальником Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області Малютою Володимиром Васильовичем.

Сергій Тюпін, головний інспектор Петрівського РСУ ДСНС в області

Сторінками історичної науки

(Продовження. Початок у № 52 за 20.12.2018 року)

Російська історична наука, не тільки романівська, але й радянська, всі діяння зі «збирання землі російської» возвеличувала. Найжорстокіші варварські дії московської еліти з поневолення сусідніх народів і завоювання чужих земель завжди оцінювалися як «фактор історично позитивний». Народи, прилучені до «російських земель», за період поневолення зазнавали жахливого геноциду, поголовного винищення національних еліт, примусового зросійщення. Така жорстока правда історії. Великороси привчені бачити в своїй історії тільки великі, доблесні діяння, але і ми, і російський народ маємо право знати сувору історичну правду.

Отже, ми з вами підійшли до дуже відповідального періоду в російській історії – до перших років підкорення землі Моксель татаро-монголами (1238-1330). Цей період російською історичною наукою викладається емоційно, як часи страждань, сліз і горя. Але за емоціями приховуються історичні факти – стратегічний, визначальний момент походження Московії і нації московитів.

В чому ж тут таємниця, що намагаються приховати за емоціями російські історики?

День Святого Валентина – це свято для закоханих! Противники цього свята говорять, що кохати слід щодня. З цим ніхто не сперечається, але ж хіба погано, що зайвий раз ми огортаємо ці почуття символічною романтичністю, даруємо дорогій людині «валентинку», подарунки та висловлюємо свою щиру ніжність?

У соціальній мережі Фейсбук ми провели фотоконкурс «Закохані пари Петрівщини». Усі фото виявилися дуже красивими, але розподіл місць було здійснено за кількістю «лайків».

1. Сіроклин Вікторія і Юрій; 2. Назарчук Ірина та Єгор; 3. Бранець Дар’я і Роман; 4. Лисенко Юлія та Сергій; 5. Бабенко Марина та Сергiй; 5. Романько Петро і Тетяна; 6. Коваль Віталій і Ольга; 6. Крицькі Вікторія та Віталій.

Тож надаємо слово переможцям:

- Вітаю всіх з Днем закоханих! Дякую долі, що звела нас із чоловіком! Я його дуже сильно кохаю (Вікторія Сіроклин).

- 21 січня виповнилося 10 років, як ми зустрілися з Ромою. У той час я ще навчалась в інституті. Мій коханий проживав у Новоукраїнці. Між нами була відстань в 160 км, але все ж таки в 2015 році ми одружились і тепер уже виховуємо нашого синочка Максюшу! Вітаю свого чоловіка з Днем Святого Валентина та нашим ювілеєм (Дар’я Бранець).

- Привітала з святом закоханих віршованими рядками свого чоловіка Сергія:

Найчастіше на шпальтах газет ми читаємо про досягнення людей, які відзначилися в певному виді творчості, науки чи спорту, але саме ця стаття про звичайного зварювальника, котрий вартий не меншої уваги. Ігор Ігнатьєв – чоловік, який просто закоханий у свою професію, в роботу зварювальника. Після закінчення школи, він вже знав, що саме ця професія буде приносити йому задоволення. Усвідомлював, що ця робота дуже складна й відповідальна, й до того ж небезпечна, але бажання «підкорювати залізо» взяло верх. Своєю старанною працею Ігор досяг уже 5 розряду, що свідчить про компетентність, високу професійну майстерність та бажання постійно удосконалюватися у своїй сфері діяльності. Хоч ця праця й тяжка, на неї витрачається величезна кількість енергії, але хлопець не бачить уже себе на іншому місці роботи, адже «прикипів» до неєї.

«Після роботи єдине, чого мені хочеться, то це відпочити. На жаль, вільного часу майже немає, я постійно завантажений», – зазнається він.

Ігор Ігнатьєв має хороше почуття гумору, може розвеселити будь-яку компанію та підтримати розмову, цікавиться політикою. Життєрадісний, сповнений позитиву Ігор завжди радо допоможе друзям і колегам. Сусіди відгукуються про нього як про спокійну, виховану людину, з якою приємно поспілкуватися.

Сон – може бути хорошим лікарем і помічником в нормалізації ваги.

Здавалося б, ще зовсім недавно ми відзначали новорічні свята, а вже закінчився перший місяць нового року, та й взагалі зима уже виходить «на фінішну пряму». Більшість із нас починали новий рік з обіцянки нового життя і змін: розпочати правильно харчуватись, робити зарядку, висипатись, слідкувати за вагою. Але в багатьох не вистачає часу і знаходиться маса поважних причин жити по накатаній колії, метушитися, не знаходити час для себе і свого тіла. Все заплановане буде зроблено, але не зараз... Постійні стреси провокують депресію, набір ваги, поганий сон.

Майте на увазі, що сон – може бути хорошим лікарем і помічником в нормалізації ваги.

Повноцінний сон дуже важливий. Щоб продуктивно працювати і добре почуватися, необхідно своєчасно відпочивати. Наш сон повинен тривати близько 7 год. Існує зв’язок між тим, скільки люди сплять і яка в них вага. У багатьох нестача сну істотно впливає на набір зайвої ваги, навіть за умови відносно нормального харчування.

Спортивні новини

З початком поточного тижня розпочався і черговий, другий тренувальний збір, в ході якого «Інгулець» продовжує підготовку до офіційної частини першості та боротьби за Кубок України, яку наша команда, вперше за всю свою історію, продовжить і у весняній частині, тобто на чвертьфінальній стадії. Першим контрольним спарингом на другому зборі стала товариська зустріч з молодіжкою «Олександрії». До речі, з дублерами «Олександрії» в ході тренувальних занять «Інгулець» зустрічається вже не вперше, і майже усі товариські поєдинки між обома командами відбувалися за схожим сценарієм. Не став винятком і звітний поєдинок. Як завжди, гра з молодіжкою олександрійців розпочалася зі взаємних атакувальних комбінаціних дій, які, втім, до певної міри, нівелювалися грамотною позиційною обороною. Проте вже ближче до середини першого тайму поступово стала вимальовуватися перевага «Інгульця», який прагнув більше атакувати та й взагалі контролювати м’яч на різних ділянках футбольного поля. І вже на 27-й хвилині така тактика дозволила нашій команді повести в рахунку. Хоча забитий Дмитром Сулою м’яч можна віднести як до активу нападників, так і до пасиву олександрійських захисників. Адже стався гольовий епізод якраз із помилки нашого форварда при передачі, яку він зробив точно в ноги захисникові городян. Втім, свою ж власну помилку Сула виправив з максимально ефективним результатом, одразу пішовши у відбір і, практично, видряпавши м’яч з-під ніг дещо розгубленого опірника. А далі, як мовиться, усе було вже справою техніки: вийшовши сам на сам з голкіпером, Дмитро пробив точно і не відпорно, без шансів для Олега Білика – стража воріт олександрійців. До речі, збільшити розрив у рахунку петрівчани могли ще в першому таймі, проте своїми нагодами не скористалися Артем Щедрий, той же Дмитро Сула та Олег Синьогуб.

НАКАЗ

військового комісара Петрівського районного військового комісаріату 04.02.2019 смт. Петрове № 17

Про організацію проведення призову громадян Петрівського району на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року

1. На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 30.01.2019 року № 22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» з 1квітня по 31 червня 2019 року проводиться призов громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України.

2. Явці на призовну дільницю Петрівського району для призову на строкову військову службу підлягають всі громадяни 2001 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни, які народилися у 1991 – 1998 рр, у яких закінчилась відстрочка від призову або не призвані раніше на строкову військову службу за різних обставин.

Вітаємо з днем народження дорогу маму і бабусю Ларису Миколаївну Милостюк.

Бажаємо здоров’я міцного на довгі роки. Вдячні тобі, мамо, за твою доброту, за твою материнську любов, вічну тривогу і неспокій душі.

Для тебе, рідна, споминами щедрий
Той час, коли зазнала лиха і добра.
Позаду те. Сьогодні ж ми бажаєм,
Щоб не лишали сили на путі, -
Здоров’я, щастя, миру, сонця в небі,
Врожаю довголіття у житті!

З повагою донька Оксана та онук Максим.

Цими холодними зимовими днями святкують свої дні народження дві добрі, чарівні дівчини - наші дорогі куми – Альона Жигунова та Інна Тушна.

Прийміть від душі наші щирі вітання,
Хай збудуться всі ваші плани й бажання!
Життя хай дарує чудові презенти,
Яскраві емоції, щастя моменти.
Щоб лихо до хати дорогу не знало,
А доля вам радість завжди дарувала!

З найкращими побажаннями сім’я Рубан.

У наш нелегкий час важко знайти людину, здатну сприймати чужі проблеми та болі як свої. І як чудово, що такі люди в нашому селищі є. Це Петрівський селищний голова С.О.Тилик, начальник УСЗН Петрівської РДА В.Г. Сибіра, ПП «Дружба» (В.В. Волков), ФГ «Вершино - Власівське» (Г.М. Сидоренко), ФГ «Водянське» (Г.І. Огир), ФГ«Паросток» (М.М. Копань), ФГ «Орач» (П.О. Проценко), СФГ «Любава» (А.І. Колесник), ФГ «Валерія» (О.І. Кравченко), ФОП В.В. Деркач, ФГ «Надія» (І.В. Педан), ФОП Т.С.Мяленко, СФГ «Урожай» (М.Л. Меделян), ФОП О.І. Яновський, ПП «Кедр» (В.Г.Тушний).

Висловлюю щиру вдячність та подяку вам усім за небайдужість до людського життя, за те, що всі ви відгукнулися на моє прохання допомогти провести обстеження та прооперувати мою малолітню доньку Вікторію, яка мала складну ваду серця.

Висловлюємо щиру вдячність за допомогу Олександру Григоровичу, Людмилі Іллівні та Віталію Олександровичу Поворознюкам.

Бажаємо вам міцного здоров’я, добра, миру та натхнення у вашій улюбленій справі.

З поваголю сім’я Ткачуків.