Село Зелене – найстаріше на території Петрівського району. Воно було засноване як козацький зимівник у 1672 році, хоча, швидше за все, насправді ще раніше, бо цим роком лише датується перша згадка про нього у документах. Місцевість ця благодатна (козаки вміли її обирати для проживання), тож поселення розвивалося, збільшувалося. Станом на 1 січня 1921 року в ньому проживало близько дев’яти тисяч жителів, було 1200 дітей, в ньому діяло три церкви. Нині в Зеленому зареєстровано близько тисячі жителів, а об”єктитвно реальна цифра проживаючих ще значно менша.

Землі тут, мабуть, найкращі в районі, тож свого часу колективні господарства, які діяли на цій території, зокрема колгосп «Україна», славилися щедрими врожаями, були досить багатими і економічно потужними. Недаремно тут свого часу був зведений один з кращих в районі сільський Будинок культури, в якому нерідко проходили загальнора-йонні заходи.

Щиро вітаю Вас із Днем захисника України – святом, що уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

Глибоко символічно, що свято відзначається у день Покрови Пресвятої Богородиці - покровительки і заступниці славного війська козацького та всього українського народу.

Сердечно бажаю вам міцного здоров’я і благополуччя, щастя і радості, розуміння і підтримки оточуючих, добра та наснаги на успішні починання на користь Вітчизні. Нехай єднає нас незгасне світло віри і допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці.

З повагою народний депутат Анатолій Кузьменко

Сьогодні день Українського козацтва. Хочеться від щирого серця привітати усіх козаків з цим світлим днем: Покрови Пресвятої Богородиці, що відзначається щорічно 14 жовтня.

Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак - це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одну річ - свободу. То ж нехай прагнення волі та незалежності і надалі буде неодмінною рисою українських козаків.

Зі святом Вас, Слава Україні!

Голова райдержадміністрації Сергій Завалій,
Голова районної ради, Тамара Сакара

Між минулим і майбутнім стирається межа,
Попередників досвід примноживши нині,
Освіта Петрівщини буде жити у днині,
Як скарбниця здобутків і творчості душа,
Як науки оплот, і як честі світлиця,
Як осонцений край життєдайних звитяг,
Тож нехай у цей день славне ім’я святиться
Тих, хто підняв знань окрилених стяг.

Саме такими чудовими рядками почалися привітання працівників освіти у залі засідань Петрівської районної ради. Адже сьогодні свято тих, хто своєю невтомною працею досягнув педагогічних висот і вартий визнання. Вчитель – це не професія, а життя. Зайшовши додому, він і далі витрачає свій час на перевірку зошитів і підготовку до уроків, обдумує чи справедливо поставив оцінку, чи нікого не образив. Або ж обдумує варіанти, як наступного разу краще, доступніше подати матеріал, яку наочність підготувати. Буває, що й повністю у голові прокручує діалог із нерадивим учнем, щоб уже, нарешті, достукатися до нього, пробудити бажання вчитися, або згадує відмінника, у котрого завжди піднята рука, а очі горять жагою знань. І немає ніколи спокою від думок про учнів, котрі уже ніби й рідні, колектив, котрий уже, як сім’я. Праця учителя повинна бути оціненою, саме задля привітань і нагородження найкращих у актовому залі зібралися учителі та почесні гості. Нагородження проводили голова райдержадмі-ністрації Сергій Завалій і перший заступник голови Тетяна Панета.

14 жовтня православні християни с вяткують день Покрови Пресвятої Богородиці

Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Не виникає навіть суперечок між православними українцями й рідновірами, котрі хоч і вкладають у це свято зовсім різний зміст, ставляться до нього дуже шанобливо. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І, до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.

Вчитель – скільки любові й вдячності у цьому слові, скільки недоспаних ночей і перевірених зошитів, скільки двійок і скільки дванадцяток! Часто ми чуємо, що бути вчителем – треба мати покликання, але ж, окрім цього, ще й велике бажання працювати з дітьми і для дітей, доносити їм і складний матеріал, і важливість вивчення теми. Зараз, окрім просто бажання вчителювати, потрібно бути «на одній хвилі з учнем», стежити за новинками, знайти спільні теми, бо інакше не буде абсолютно ніякого результату, діти не виявлять цікавості до учителя, як до особистості, й не бажатимуть засвоювати матеріал. До того ж, вчитель повинен бути наділений не тільки якостями педагога, мати грунтовні знання, а й бути актором, психологом і другом. Саме такі вчителі й працюють у Петрівському НВО. Вони, не втрачаючи натхнення, прагнуть підіймати рейтинг своєї школи, і їм це вдається. Намагаються достукатися до кожного учня й викликати любов до свого предмета, спонукати до вивчення матеріалу. Кожен вчитель зацікавлений у тому, щоб учні мали грунтовні знання та прагнули їх продемонструвати на олімпіадах і конкурсах. Бо ж праця вчителя оцінюється результатом, який рівень знань у учнів, такий і вчитель. Хочеться щиро порадіти, бо учні НВО досягають позитивних результатів, проявляють свою індивідуальність і талановитість на конкурсах, успішно здають ЗНО. Випускники Петрівського навчального закладу пишаються своєю школою, поважають та люблять своїх учителів. Адже ті дають їм можливість різнобічного розвитку, допомагають «знайти себе» та підтримують у всіх починаннях. Випускники НВО сміливо обирають найкращі вузи в Україні, бо де б вони не навчалися, отриманий тут запас багажу знань дозволяє бути у лідерах.

Запрошуємо вас у п”ятницю, 12 жовтня 2018 року, взяти участь у районних заходах з нагоди відзначення Дня захисника України!

В програмі:

10.00 – 10.45 – урочисте відкриття пам’ятного знаку «ВОЇНУ – ЗАХИСНИКУ», вшанування пам’яті загиблих учасників бойових дій на Сході України у Сквері ветеранів селища Петрове (вул..Центральна, 43А, смтПетрове)

11.00 – 11.30 - Хода «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи» за участю громадських організацій учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів України, керівників району, волонтерів, духовенства, учнівської молоді, громадськості району (від «Смаку» по вулиці Центральній селища Петрове до Парку відпочинку);

3 жовтня 2018 року у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району відбулося урочисте відкриття нового навчального року в Університеті третього віку. Студенти Університету після літніх канікул знову готові поринути в нові знання, нові знайомства та радісне спілкування. У цей, по-справжньому осінній день, святкова зала була переповнена бажаючими навчатися у новому навчальному році.

На свято завітали перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета, голова Петрівської селищної ради Світлана Тилик та голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк.

Тетяна Григорівна привітала студентів від імені голови ра-йонної державної адміністрації Сергія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари, побажала їм міцного здоров’я, оптимізму, невичерпної енергії та здобуття нових, цікавих знань в Університеті третього віку.

Світлана Олександрівна подякувала присутнім людям поважного віку за їх вклад у розвиток нашого району та побажала здоров’я, радості, довголіття, добра і віри в краще майбутнє.

І Н Ф О Р М А Ц І Я

ПРОВЕДЕННЯ ВІДБОРУ ПРОПОЗИЦІЙ З ПРИДБАННЯ ЖИТЛА ДЛЯ ПОЛІЦІЙСЬКИХ ТА ПРАЦІВНИКІВ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ В КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ

1. Замовник:

1.1 Найменування: Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області.

1.2 Ідентифікаційний код: 40108709

1.3 Місцезнаходження вул. Віктора Чміленка, 41, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25006.

У мальовничому с. Зелене нам вдалося поспілкуватися із завідувачем Зеленської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, філії Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. На цю посаду вона була переведена у 2017 році під час реорганізації Зеленської загальноосвітньої школи, у якій займала посаду директора.

Вікторія Миколаївна Біла – не просто очільник закладу у рідному селі, а й патріот своєї місцевості. Мріючи піднести освіту дітей односельців, вона пройшла складний шлях навчання і роботи: з рядової учениці Зеленської школи стала гарним, освіченим та вправним керівником навчального закладу.

Задля досягнення своєї мети Вікторія Миколаївна, працюючи соціальним працівником у Петрівському територіальному центрі, вступила на навчання до Олександрійського педагогічного коледжу ім. В. Сухомлинського, де здобула спеціальність «Вчитель початкових класів». Але на цьому не зупинилася і продовжила своє навчання вже в Уманському педагогічному університеті ім. П. Тичини, де навчалася за спеціальністю «Вчитель початкових класів. Практичний психолог».

У центрі дитячої та юнацької творчості наполегливо працюють вчителі, завдання яких полягає у виявленні та розвитку здібностей дітей. Кожному вчителеві доводиться прикласти неабияких зусиль, щоб зацікавити учнів, оскільки поза-шкільна освіта – добровільна, хоч і не менш ва-жлива. Очолює колектив талановитих педагогів Валентина Бойко. Вона постає прикладом справедливого, наполегливого, старанного та самовідданого керівника. Завжди об’єктивно оцінить, дасть хорошу пораду, направить у правильне русло. Валентина Бойко підібрала квалі-фікованих учителів, котрі люблять свою роботу та вкладають у неї душу. Завдяки злагодженій спільній праці Петрівський ЦДЮТ посідає ІІ місце у області за рейтинговими показниками якості роботи.

Учні 6-Б класу Петрівського НВО, батьки та класний керівник Ірина Петрівна Глязнуцова висловлюють щиру подяку усім батькам та членам батьківського комітету в організації та проведенні ремонту класу. Особлива вдячність Олександру Григоровичу Поворознюку за надану матеріальну підтримку та Олегу Павловичу Діброві за зроблений власноруч ремонт.

Добра, миру,міцного здоров”я та благополуччя вам і вашим родинам!

Відомий український педагог, засновниця першого українського дошкільного закладу у Києві, Софія Русова зазначала: «Раніш держалися такої думки, що виховання починається зі школи, й поки дитина не має шкільного віку, доти не потребує ніякого виховання. Але психологія виясняє, що такий погляд… неправдивий, бо усі нахили дитини, її здоров’я, її характер – усе це розвивається, бере напрям і зміцнюється з перших років життя, і у вісім років дитина вже має свої сталі звички, погані чи добрі – в залежності од оточення, свою волю й свої змагання, з якими вже нелегко боротися в школі, бо легше не дати вкоренитися тому чи іншому почуттю, коли воно уже зміцнилося…».

Саме тому актуальною потребою часу було і залишається питання виховання дитини з дошкільного віку і врахування цих виховних моментів у практиці роботи початкової школи. Завжди актуальною у часі є співпраця між ДНЗ та початковою ланкою освіти, тобто між дошкільною та початковою освітою, як складниками загальної і послідовної системи освіти.

Пізнавати світ через музичне мистецтво – це один із способів залучення дітей до світу прекрасного, формування та розвитку їх музичних здібностей. Не останню роль у гармонійному і всебічному розвитку особистості відграє музична школа як осередок музично-естетичного виховання та просвітництва творчої молоді нашого села.

Новостародубська музична школа розміщена у досить старому приміщенні по вулиці Степняка-Кравчинського. З того часу будівля з року в рік зношувалася:, а кошти на капітальний ремонт не виділялися.

Зрозуміло, що виконувати своє призначення – бути центром культурного просвітництва, виховання і навчання дітей можливо лише за належно створених умов. А їх, фактично, не було, адже стара стеля, стіни, обшивка на яких не змінювалася уже кілька десятків років, стара підлога, ровесниця закладу – усе це не лише потребувало ремонту, але робило перебування учнів і вчителів в такому закладі досить некомфортним, не кажучи вже про безпеку.

1 жовтня весь світ відзначав Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

З нагоди свята в обрядовій залі смт Балахівка зібралися люди поважного віку, у яких за плечима великий життєвий і трудовий досвід.Голова селищної ради Олександр Коваленко привітав присутніх та вручив грамоти найактивнішим громадянам . Це –І.Ф. Даценко, Л.М. Смуглій, В.Ю. Костенко, Н.В. Гуренко, В.М. Коркошко, Л.В.Чернецька, С.Г.Молчанова, Г.Г.Ткаченко.

На свято завітали учні 6 класу Балахівської школи. Класний керівник шестикласників Л.І. Чудна прочитала захоплюючий діалог «Молодості зі Зрілістю». Сімейним парам Шилів, Височиних, Міщенків, Філіпасів, Кривошеїв діти подарували пісню «Золоте весілля». Вірш – вітання людям мудрого віку присвятила Віка Турбаєвська, а Денис Чернецький розвеселив усіх гуморескою «Батькова наука». Щирими оплесками всі разом вітали пісню «Даруємо рушничок».

З привітанням «Життя хай Ваше буде світлим, а серце щирим і привітним» діти кожному вручили зроблені власноруч символічні медальки «Сонечко»

Міграційна служба повідомляє

Запровадження паспорта у формі картки в Україні розпочалося у січні 2016 року, і до цього часу нові паспорти видаються лише у разі обміну паспорта замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт вперше. Головною метою запровадження нового документа є безпека суспільства, захист від підроблення та крадіжки особистості (Identitytheft).

Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно, за заміну та відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір, розмір якого складає 279 грн.

3 жовтня 2018 року, на засіданні Кабінету Міністрів України було внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України».

Служба 101 інформує та застерігає

Будьте обережні під час виявлення боєприпасів ІІ світової війни та сучасних вибухових пристроїв!!!

Різноманітні боєприпаси випадково знаходять на землі у лісі, на полі після розмиву ґрунту дощовими водами, на дні річок, проте частіше - у ґрунті.

Запам’ятайте! Якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет, до нього не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно.

При виявленні підозрілого предмета, що може виявитися вибухонебезпечним:
- не чіпайте, не відкривайте, не рухайте знахідку;
- відгородіть місце, де знаходиться підозрілий предмет;
- відведіть подалі людей від підозрілої знахідки;
- припиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця;
- організуйте тимчасову охорону небезпечного місця до приїзду спеціально підготовлених фахівців та не допускайте туди сторонніх осіб;
- про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно ТЕРМІНОВО повідомити місцеві органи влади (сільську раду, відділення міліції, районний відділ ДСНС України в області за номером 101).

ЗАХИСТ ВІД ПОЖЕЖІ В ПОБУТІ

Спортивні новини

Напевне, немає сумнівів у тому, що поєдинок дванадцятого туру першолігового чемпіонату України з футболу, в якому наш «Інгулець» приймав гостей з Дніпра, для нашої команди був чи не найголовнішим матчем сезону. Недарма ж бо «Дніпро-1» з самого початку поточної першості захопив у ній лідерство, і, схоже, вже нікому поступатися не збирається. Тобто, незалежно від того, яким буде формат Прем’єр-ліги наступного чемпіонату: чи залишиться, як сьогодні, дванадцять команд, а чи буде розширено кількість учасників до шістнадцяти, як це планувалося Федерацією футболу України, «Дніпро-1» з вірогідністю 99% уже є командою Прем’єр-ліги. Причому, складно собі навіть уявити сценарій, за яким дніпровці з цим завданням не змогли б упоратися.

Повертаючись же до недільної гри, маємо зазначити, що вона подарувала нашим уболівальникам цілу гаму емоцій, – від бурхливої радості – й до щирого розчарування і навіть смутку: «Інгулець», показавши по ходу гри чудовий рівень підготовки і налаштованості на матч, тривалий час тримав переможний рахунок, але… Але потім не вистачило терпіння, концентрації, майстерності та навіть елементарного везіння. Імениті гості уже наприкінці поєдинку зуміли не лише відігратися, але й забити переможний м’яч, який дозволив їм повезти з Петрового дуже важливі три очки.