23 квітня - Всеукраїнський день психолога

У цей день відзначають своє професійне свято послідовники Фрейда, Юнга і Карнегі - українські психологи. І в цьому наші фахівці випередили колег з інших держав, які не можуть похвалитися офіційним днем в календарі. Навіть у світової психологічної спільноти такого немає.

День психолога - свято молоде. Та й самій професії усього-то сто років з гаком. Але спеціалісти- психологи широко затребувані в суспільстві: вони працюють і в сфері освіти, і в медицині, і в рекламі. При кожній катастрофі на допомогу поспішають психологи кризових станів, при особистій біді людям допомагають медичні психологи, сотні фахівців у нашій країні дбають про переселенців і військових.

У Ганнівській ЗШ І-ІІІ ст., починаючи з 2012 року, працює кваліфікований психолог Олена Василівна Гришаєва. Зараз вона обіймає посаду заступника директора з навчально - виховної роботи.

Присутність її у школі – це чинник, який значно вплинув на освітній процес. Олена Василівна на високому рівні проводить психолого – педагогічні семінари. Допомагає у роботі учителям, класним керівникам, батькам. Уміло залучає до активної участі у тренінгах. Проводить велику роботу з дітьми та надає кваліфіковані консультаційні поради.

Двері кабінету шкільного психолога завжди відкриті для усіх, хто бажає отримати кваліфіковану допомогу та почути слушну пораду, або просто поспілкуватися.

І хоч людина вона чудова, нехай приводів звертатися до неї буде якомога менше.

Олена Приходкова.