Нещодавно в актовому залі комунального закладу «Петрівська загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - гімназія» відбувся відбірковий тур районного фестивалю художньої самодіяльності учнівської молоді у Центральному, Луганському та Новостародубському освітніх округах - «Інгулецька росинка».

За доброю традицією на сцені фестивалю щороку відкриваються нові таланти Петрівщини. Юні артисти змагаються за нагороди у чотирьох жанрах - вокальному, хореографічному, театральному, естрадному - у 4 –х вікових категоріях. Цього року найменшому учаснику було 5 років, а найстаршому -17.

Оцінювало юні таланти компетентне журі у складі: Т.М.Орлової – викладача вокального мистецтва, Т.М.Швець – методиста районного методичного кабінету та В.О.Бойко – директора ЦДЮТ.

Усі учасники та їхні керівники підійшли до виконання музичних творів максимально професійно. Добре був підібраний репертуар для кожного виконавця, який став своєрідною родзинкою їхнього виступу. Завдяки правильній організації, батьківської та спонсорської підтримки діти мали чудові сценічні костюми, які значно додали балів до сценічного образу. У глядацькій залі не змовкали бурхливі оплески та овації, адресовані юним артистам на підтримку їх виступів. Як завжди у всіх конкурсах є переможці, цього разу ними стали:

Євгеній Селевко та Жанна Сугак - вихованці Петрівського ДНЗ № «Сонечко» з виконанням пісні – «Кращі друзі»; Уляна Городецька та Олександр Пилипчук, учні Червонокостянтинівської ЗШ І - ІІІ ст. з піснею про перше кохання - «А ты меня любиш?»; Анна Дієва, учениця Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст - «Пісня про маму»; Олександр Коваль, учень Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст. з гуморесками Павла Глазового; Андрій Канар та Іван Буртовий, учні Балахівської ЗШ І-ІІ ст. – хореографічний номер «Козаки»; Олександра Євтушенко та Дарія Кожушко, учениці Петрівського НВО з піснею «До зірок»; Семен Топчило, учень Луганської ЗШ І-ІІІ ст. - «Ода салу!»; театральний колектив учнів Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст. з інсценізацією «Мисливських усмішок», Остапа Вишні – уривок «Ні пуха, ні пера»; хореографічний колектив «Краплинка», учнів Балахівської ЗШ І-ІІ ст. - танок «Диско»; Валерія Антипенко, учениця Балахівської ЗШ І-ІІ ст - «Пісня про свою родину»; Віра Слонь, учениця Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст. - «Побажання»; Ірини Черевко, учениця Червонокостянтинівської ЗШ-І-ІІІ ст. - вірш Ліни Костенко «Доля» та виконання сучасного танка; хореографічний колектив Богданівської ЗШ І-ІІ ст. з композицією «Давай прогуляємо школу»; Анна Пупченко та Інна Трипадуш, учениці Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. з піснею «Весна» та тріо «People with rays», учнів Петрівського НВО - з піснею «Доле моя».

Переможці нагороджені грамотами відділу освіти рай-держадміністрації, усі інші учасники отримали дипломи центру дитячої та юнацької творчості у різних номінаціях.

Олена Приходкова.

На знімках: спільне фото усіх учасників районного фестивалю «Інгулецька росинка».