Наш народ є одним з найспівучіших у світі, а українська поезія – однією з найбагатших і найкрасивіших у Європі. А якщо до такої поезії додати музику, то народжується пісня, яка дзвенить, зачаровує, бентежить. Бо українська пісня – це злет народної душі! І невипадково наш народ славиться талановитими людьми, родючими полями та чарівними піснями.

Нещодавно Комунальний заклад «Пет-рівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія» вчергове радо відкрив свої двері для зустрічі натхненних учасників та глядачів, які прибули позмагатися та поборотися за перемогу у районному фестивалі-конкурсі хорових колективів працівників закладів освіти. На запрошення визначення кращих виконавців радо відгукнулася і перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, яка, разом із начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Наталією Подкопаєвою, директором комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» Григорієм Москальцем, головою райкому профспілки працівників освіти Людмилою Горбанець та директором центру дитячої і юнацької творчості - Валентиною Бойко – увійшли до складу журі та приготували для найкращих виконавців пам’ятні подарунки і матеріальне заохочення.

У пісенному конкурсі взяли участь сім аматорських хорових колективів, які показали достойний рівень виконавської майстерності. Приємно відзначити також, що з кожним роком простежується гарна традиція оновлення костюмів виконавців та жанрова різноманітність їх виступів, а до того ж зростає і сценічна культура, що дуже втішно як для самих учасників, так і для глядачів.

Тему для виступів виконавці обирали самостійно, але, враховуючі складні для України часи, учасники віддали перевагу патріотичним пісням, в яких йдеться про любов до України, української пісні, хоча, звичайно ж, звучали і жартівливі пісні, які задали неабиякого драйву усім присутнім.

За умовами конкурсу члени журі визначили переможців.

Отже, дипломами нагороджено:
- хоровий колектив «Хуторянка» Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
- хоровий колектив «Співаночка» Балахівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів;
- хоровий колектив «Горлиця» Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
- хоровий колектив «Дивограй» Луганської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

А переможцями фестивалю-конкурсу визнано:
І місце – хоровий колектив «Мелодія» Ганнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
ІІ місце - хоровий колектив «Мереживо» КЗ «Петрівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія»;
ІІІ місце - - хоровий колектив «Первоцвіти» Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Спеціальні призи від керівництва району отримали хоровий колектив «Мереживо» КЗ «Петрівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія» за виконання патріотичної пісні «Мамо, не плач!» та хоровий колектив «Мелодія» Ганнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів за виконання автентичної пісні «Вийду я за ворота».

Усі колективи-учасники були нагороджені спільними грамотами відділу освіти Петрівської райдержадміністрації і районного комітету профспілки працівників освіти та науки України та призами від районного комітету профспілки працівників освіти та науки України.

Олена Приходкова

На знімку: переможці конкурсу - хоровий колектив «Мелодія» Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ст.; спільне фото учасників.