Спортивні новини

16 березня 2018 року відбулися перші змагання на Кубок пам’яті тренера-викладача зі стрільби кульової Михайла Миколайовича Смілова. За свою тренерську діяльність Михайло Миколайович виховав багато розрядників, які успішно виступають на всеукраїнських змаганнях з цього виду спорту. За останній рік - це Дарія Семенко, якій присвоєно звання кандидата в майстри спорту зі стрільби кульової, та Копійка Роман, якому присвоєно І розряд. Копійка Роман входить в збірну команду Кіровоградської області та України.

На захід завітали голова районної державної адміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара, завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова, заслужений тренер Радянського Союзу, перший директор ДЮСШ «Олімп», мама Михайла Миколайовича - Віра Григорівна Смелова, а також його учні та вихованці.

З вітальним словом до присутніх звернулися Сергій Завалій і Тамара Сакара. Вони, перш за все, висловили вдячність Вірі Григорівні за виховання сина, прекрасної людини, справжнього вчителя, та вручили їй квіти.

Звертаючись до учасників змагань, керівники району побажали цікавої боротьби та перемоги, а також вручили вихованцям відділення кульової стрільби ДЮШС «Олімп-4» пневматичні пістолети Artemis CP-1M та кулі до них.

До присутніх також звернулася В.Г. Смелова, яка дала настанову усім вихованцям ДЮСШ «Олімп» достойно продовжувати справу Михайла Миколайовича та презентувала кожному учаснику заходу Гімн стрільця.

Своєму колишньому наставнику присвятила вірша і Дарія Семенко, і хоча через надмірну емоційність не змогла його прочитати, ми його публікуємо повністю.

Колись давно зустріла я людину,
Що прикладом в житті для мене стала.
Не полишав мене ні на хвилину
Він поруч був завжди, і я це знала.
Я відчувала все його тепло,
Я розуміла кожне його слово
І все прекрасно й ладно так було,
Мій кожний постріл кращав поступово.
Він був опорою завжди моєю
У кожен вечір тренуватися чекав.
Він став для мене справжньою сім’єю
І все, що міг, він у дітей вкладав.
Я знаю: Ви десь тут, Ви й досі з нами.
Ваша душа у тирі назавжди.
Ви тут, я знаю, й днями, і ночами
Незримо нас ведете до мети.
Не вистачить мільйонів, ні мільярдів слів
Щоб висловити біль, що в наших душах
Ви були тим, хто завжди розумів
І ось що я сказати про вас мушу:
Я рада, що дитиною зустріла
Найкращого у світі тренера – це Вас
І тільки нещодавно зрозуміла,
Що то був мій найкращий в житті час.

Загалом у змаганнях взяли участь 4 команди: команда ДЮСШ м. Кропивницький, команди СК «Північне сяйво» та стрілкового тиру «Бункер» з Кривого Рогу, а також команда ДЮСШ «Олімп» смт. Петрове (до складу команди входить 3 юнаків та 3 дівчат).

Тож, турнірна таблиця змагань має такий вигляд:
- 1 місце зайняла команда ДЮСШ (м. Кропивницький);
- 2 місце зайняла команда ДЮСШ «Олімп» (смт. Петрове);
- 3 місце посіла команда стрілкового тиру «Бункер» (м. Кривий Ріг).

В індивідуальному заліку маємо такі результати:
Юнаки – Копійка Роман, м. Кропивницький, вихованець ДЮСШ «Олімп», (І місце); Коротеєв Максим, м. Кропивницький (ІІ місце); Бакун Руслан, ДЮСШ «Олімп» (ІІІ місце).
Дівчата – Семенко Дарія, ДЮСШ «Олімп» (І місце); Хитра Вероніка, м. Кропивницький (ІІ місце); Юрова Анастасія, м. Кропивницький (ІІІ місце).
Крім цього, вихованець ДЮСШ «Олімп» Копійка Роман в ході змагань виконав норматив майстра спорту.

Гандбол

10-11 березня 2018 року в м. Кропивницькому відбулася обласна Спартакіада серед школярів з гандболу. У змаганнях юнаків, крім нашої команди, боролися за нагороди команди Новомиргородського, Олександрівського, Бобринецького районів, міст Знам’янка, Олександрія, Кропивницький та Благовіщенськ.

Наші хлопці посіли ІІІ місце, пропустивши вперед команди м.Знам’янка та господарів змагань - юнаків з м.Кропивницький.

А дівчата впевнено перемогли всіх своїх суперниць (у змаганнях брали участь 7 команд) та завоювали І місце, повернувши собі багаторічне домінування, яке було втрачене минулого року.

9-10 березня 2018 року дівчата 2006-2007 н.р. взяли участь у відкритій Першості Кіровоградської області і посіли ІІІ місце. В напруженій боротьбі наші дівчата поступилися команді «Кропивницький І» та одноліткам з Кривого Рогу. А вже в другий ігровий день перемогли команду «Кропивницький ІІ» та розгромилм команду з Овідіополя Одеської області.

Вітаємо наших гандболістів!