15 березня 2018 року в Посольстві Японії в Україні за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі СУМІ та представників благодійних та громадських організацій відбулась урочиста церемонія підписання грантових угод для фінансування сімох проектів безпеки людини КУСАНОНЕ 2018 року у сфері охорони здоров’я, реабілітації та освіти у Житомирській, Херсонській, Кіровоградській областях та у містах Київ, Харків та Миколаїв.

Відповідно до цих угод, Уряд Японії надасть фінансування на суму близько 510 тис. дол. для покращення умов в закладах охорони здоров’я та освіти. Зокрема, кошти будуть використані для закупівлі сучасного медичного та санітарного обладнання для лікарень та інституту, а також для покращення умов виховання та реабілітації у дитячих закладах.

Загалом упродовж 2017 року було розглянуто більше 400 заявок з різних регіонів України. Приємно відзначити, що наш Петрівський район єдиний представник області, який потрапив до списку переможців з Проектом модернізації медичного обладнання в Петрівській центральній районній лікарні Кіровоградської області.

У 1 кварталі 2018 року кошти в розмірі 2 246 373 грн. перераховано на районну молодіжну громадську організацію «Молода Петрівщина». Упродовж ІІ кварталу 2018 року буде здійснена закупівля обладнання і передача на баланс КЗ «Петрівська ЦРЛ» для подальшого використання в роботі.

Незалежна аудиторська перевірка здійснюватиме контроль за цільовим використанням коштів і належним використанням придбаного медичного обладнання. У кінці року очікується візит делегації з Посольства Японії для перевірки результатів виконання Програми.

Під час заходу Посол СУМІ наголосив на доступності участі у програмі КУСАНОНЕ представників місцевих громад, громадських та благодійних організацій, короткому терміні реалізації проектів, що отримують фінансування. Посол висловив сподівання, що підписані для реалізації проекти будуть успішно впроваджені, і вже через рік дипломат зможе відвідати установи-реципієнти для урочистої передачі каталогу придбаного обладнання або виконаних робіт.

Програма безвідплатної допомоги «КУСАНОНЕ» спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та громадськими об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні. Програма має на меті розвиток мирного суспільства, де жодна особа не залишена поза увагою у будь якому куточку світу.

Пресслужба РДА