17 січня 2018 року в сесійній залі Петрівської селищної ради відбулися заключні громадські слухання по обговоренню ініціативи депутатів селищної ради сьомого скликання щодо добровільного об’єднання громад.

Збори вела Петрівський селищний голова Світлана Тилик, яка ознайомила учасників слухань з ініціативою депутатів селищної ради щодо добровільного об’єднання громад згідно з перспективним планом, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

За підсумками слухань їх учасники внесли пропозицію підтримати ініціативу щодо добровільного об’єднання територіальних громад. За неї проголосували одностайно.

А вже 26 січня депутати Петрівської селищної ради, за результатами громадських слухань, на черговій сесії розглянули питання про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад.

В ході обговорення селищний голова С.О. Тилик висловила думку, що після об’єднання необхідно залишити в селах, в яких знаходилися органи місцевого самоврядування територіальних громад, осіб, котрі до об’єднання працювали з мешканцями, видавали довідки тощо. Слід зберегти і землевпорядну службу та створити невеликі бригади по благоустрою від комунального підприємства «Петрівський водоканал», забезпечивши їх технікою та інвентарем. Крім того, згідно законодавства, у селах, в яких знаходилися органи місцевого самоврядування, обов’язки старости, до обрання на перших виборах старости, виконуватиме особа, яка здійснювала повноваження сільського голови до об’єднання.

Усі присутні депутати селищної ради підтримали, на підставі висновків та рекомендацій постійної комісії з питань законності, депутатської діяльності, етики, правопорядку та регламенту, проект рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад сіл, селища Петрівської селищної ради (смт Петрове, с. Олександродар, с. Новомануйлівка, с. Покровка), а також сіл Іва-нівської сільської ради (с. Іванівка), Богданівської сільської ради (с. Богданівка, с. Солдатське, с. Мала Ганнівка), Водянської сільської ради (с. Водяне, с. Маловодяне, с. Сабадашеве), Петрівської сільської ради (с. Козацьке, с. Лани, с. Олександро – Мар’ївка, с. Зелений Гай), Зеленської сільської ради (с. Зелене), Луганської сільської ради (с. Луганка, с. Братське), Червонокостянтинівської сільської ради (с. Червонокостянтинівка, с. Баштине, с. Краснопілля, с. Лелеківка, с. Новопетрівка), Йосипівської сільської ради (с. Йосипівка) в Петрівську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром об’єднаної територіальної громади у селищі міського типу Петрове.

Рішенням сесії доручено Петрівському селищному голові С.О. Тилик звернутися до Іванівського, Богданівського, Водянського, Петрівського, Зеленського, Луганського, Червоноконстянтинівського та Йосипівського сільських голів з пропозицією про добровільне об’єднання територіальних громад, а також визначено делегувати Петрівського селищного голову С.О. Тилик, секретаря Петрівської селищної ради В.В. Руденка, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради А.А. Сидоренка та начальника відділу - головного бухгалтера відділу фінансово – господарського забезпечення Петрівської селищної ради Ж.Ю. Любченко до складу робочої групи з підготовки проектів рішень по оформленню процедури добровільного об’єднання територіальних громад.

У найближчі дні Петрівський селищний голова, відповідно до пункту 1 статті 6 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», надішле пропозиції про об’єднання Іванівському, Богданівському, Водянському, Петрівському, Зеленському, Луганському, Червонокостянтинівському та Йосипівському сільським головам.

Наступним етапом процедури добровільного обєднання територіальних громад мають стати громадські обговорення в Іванівській, Богданівській, Водянській, Петрівській, Зеленській, Луганській, Червоноконстянтинівській, Йосипівській територіальних громадах, в результаті яких прийматимуться рішення цих рад про надання згоди на добровільне об’єднання.

Виконавчий комітет Петрівської селищної ради