Питання щодо внесення змін до Єдиної тарифної сітки та підвищення оплати праці лікарям голова обласної ради Олександр Чорноіваненко порушив під час засідання постійної комісії з охорони здоров’я та соціальної політики.
Очільник обласної ради ініціював перед депутатами питання щодо звернення до Кабінету Міністрів України про необхідність внесення змін до постанови «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».
Мова йшла про те, що в результаті підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року до 3723 грн. та непідвищення розміру посадового окладу І розряду Єдиної тарифної сітки, призвело до одного рівня посадових окладів заробітних плат працівників з вищою, середньою спеціальною освітою та молодших працівників медичної галузі.
У результаті, молодша медична сестра, медична сестра з середньою спе-ціальною освітою, незалежно від категорії, лікар-початківець, лікар ІІ категорії хірургічного й терапевтичного профілів та лікар І категорії терапевтичного профілю отримують однакову заробітну плату.
Депутати підтримали ініціативу голови обласної ради та відповідний проект рішення запропонували розглянути на 17-й сесії, яка відбудеться 2 березня.