На розгляд колегії районної державної адміністрації, засідання якої відбулося в один з останніх січневих днів, було винесене єдине питання – «Про стан роботи із зверненнями громадян упродовж 2017 року». З інформацією виступила головний спеціаліст відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Марія Іщенко.

До районної державної адміністрації протягом 2017 року надійшло 622 звернення, що на 277 менше порівняно з 2016 роком. Зменшилася і кількість звернень громадян, що надійшли з органів вищого рівня:
- з Адміністрації (Секретаріату) Президента України – 6 (2016 р. - 8);
- з Верховної Ради України – 0 (2016 р. – 0);
- з Кабінету Міністрів України – 2 (2016 р. – 7);
- з інших органів державної влади – 0 (2016 р. – 2).

Змінилася і структура звернень громадян за актуальністю тематики. Найактуальнішими є питання соціального захисту, аграрної політики та комунального господарства. Найчастіше люди звертаються з питань призначення і виплати соціальної допомоги і субсидій, матеріальної допомоги, допомоги на дітей, декретних, аліментів тощо. Хвилюють громадян питання передачі в оренду земельних та майнових паїв, розрахунків за здані в оренду паї, інші питання земельних відносин. В галузі житлово-комунального господарства звернення громадян стосувалися питань водопостачання, електропостачання, будівництва та ремонту доріг, газифікації, санітарного стану та благоустрою населених пунктів, забезпечення паливом, скрапленим газом тощо.

Зменшилася кількість звернень громадян з питань забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, охорони здоров’я, транспорту та зв’язку, праці і заробітної плати, освіти.

Значно збільшилася кількість звернень з питань екології та природних ресурсів – 14 проти 1 у 2016 році. Збільшилася на 14 кількість звернень з питань сім’ї, дітей, молоді, гендерної рівності, фізичної культури і спорту - 61 проти 75 в 2016 році.

Найбільше звернень надійшло з території Петрівської селищної ради – 160, Новостародубської – 67, Ганнівської – 64, Луганської – 53 сільських рад. Найменше – з Йосипівської (3 звернення), Іванівської (4 звернення), Малинівської (7 звернень) сільських рад. Кількість звернень з решти територій – від 12 до 28.

М.Іщенко зазначила, що зменшення кількості звернень громадян до органів вищого рівня державної влади свідчить про те, що, в основному, питання вирішуються на місцях. До того ж, часто проблемні питання, з якими звертаються люди до сільських і селищних рад, оперативно вирішуються позитивно і не завжди реєструються. Тому, якби всі вони реєструвалися, то кількість звернень до органів місцевого самоврядування була б більшою.

Важливим напрямком роботи є особистий прийом громадян керівництвом райдержадміністрації. Загалом, разом з виїзними прийомами, таких звернень впродовж 2017 року зареєстровано 112, що на 1 більше, ніж в попередньому році.

З метою створення належних умов для отримання громадянами правових знань, надання їм безоплатних консультацій діє відділ «Петрівське бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги», який розташований за адресою: смт Петрове, віл. Центральна, 21. Протягом року до приймальні звернулися 1207 громадян.

Хід роботи зі зверненнями громадян розглядається на засіданнях постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян, на засіданнях колегії райдержадміністрації. Щокварталу стан роботи із зверненнями громадян аналізується та висвітлюється на сторінках районної газети «Трудова слава» та розміщується на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.

Аналізуючи доповідь, можна зробити висновок, що довіра жителів району до місцевої влади зростає, значна кількість актуальних питань вирішується на місцях, тож громадяни менше звертаються до органів влади вищого рівня.

М.Іщенко назвала ряд питань, які потребують вирішення, внесла відповідні пропозиції щодо поліпшення роботи із зверненнями громадян. Члени колегії прийняли відповідне рішення.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: доповідає Марія Іщенко.