6 грудня – День Збройних сил України

Прийміть найщиріші вітання з Днем Збройних Сил України!

Армія — це один із основних елементів стабільного і впевненого розвитку держави, надійний щит миру та спокою українського народу.

Успадкувавши славні традиції минулих поколінь, високої ратної слави українського козацтва, героїв визвольних війн і переможців фашизму, ви й сьогодні спрямовуєте свої зусилля і професійну майстерність на підтримання високої бойової готовності та зміцнення обороноздатності держави.

Сучасні Збройні Сили України – це Армія народу, зміцнена добровольцями, підтримана волонтерами та громадянами України. Українська армія стала доброю школою мужності та патріотизму для сотень тисяч молодих громадян нашої держави.

З нагоди професійного свята висловлюю вам, дорогі військовослужбовці, щиру вдячність за особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України у зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, вірність Військовій присязі!

Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добробуту, миру і злагоди, родинного благополуччя та подальших успіхів і звершень у вашій нелегкій, але почесній справі служіння Батьківщині!

7 грудня – День місцевого самоврядування в Україні

Щиро вітаю вас з професійним святом!

Нині ми на шляху розбудови спроможного, повноцінного та відповідального місцевого самоврядування європейського зразка. А запорукою успішних змін є ваша наполегливість, професіоналізм та компетентність.

Переконаний, що курс на створення об’єднаних територіальних громад – незворотній, оскільки саме вони стануть основою сильної держави. Розширення повноважень місцевих громад і фінансова децентралізація дають змогу розвивати інфраструктуру, покращувати якість надання послуг населенню та підвищувати його добробут.

Завдяки Вашій праці будується надійне підгрунтя для економічного зростання України, зміцнюється авторитет держави на світовій арені, формується система цінностей молодого покоління.

Хай Ваша професійна діяльність буде натхненною, рішення — неупередженими, висновки — зваженими.

7 грудня – День місцевого самоврядування

Минулі вибори запам’яталися тим, що керівниками ряду місцевих громад стали молоді люди, яким односельці вперше висловили довіру, обравши їх сільськими та селищними головами. Переважна більшість молодих керівників працюють успішно, користуються повагою земляків, знайшли взаєморозуміння з районною владою. Один з них – Роман Штурмак, Луганський сільський голова. Ми з ним зустрілися, аби з перших вуст довідатися про те, як працюється, які проблеми доводиться вирішувати.

- Романе Володимировичу, для початку розкажіть коротко про себе.

- Я народився і виріс в м.Орджонікідзе що на Дніпропетровщині. В Луганку потрапив у 2006 році, приїхавши в гості до тещі, та тут і залишився. За освітою я інженер-комп’ютерник, у 2008 році закінчив Харківський національний університет радіоелектроніки, а трудову діяльність розпочав в СВК «Агрофірма «Маріампольська»: працював токарем, завідуючим центральною ремонтною майстернею, за сумісництвом в місцевій школі обслуговував комп’ютерну техніку. Довелося працювати і на кар’єрі ПрАТ «ЦГЗК» електриком, водієм «БєлАЗа». А в 2015 році переміг на виборах на посаду сільського голови.

Розпорядження

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 27 листопада 2017 року № 71 - р
смт Петрове

Про скликання двадцять першої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

6 грудня – День Збройних Сил України

«Перш ніж витрачати величезні кошти на оборону, потрібно створити для людей той рівень життя, який вони захочуть захищати».
(Карл Густав Еміль Маннергейм).

Не так давно практично всі засоби масової інформації України і багатьох інших країн, в першу чергу, Росії, подали, як сенсацію, матеріал про облави, влаштовані працівниками військкоматів в закладах відпочинку кількох українських міст. Затримували юнаків і молодих чоловіків призовного віку нібито за те, що вони не мали при собі документів, які посвідчують особу, після чого деяким з них вручили повістки про призов на дійсну військову службу, від якої вони начебто ухилялися. Росіяни аж захлиналися, намагаючись довести, що ніхто в Україні не хоче йти служити, а, тим більше - воювати, тому саме таким чином доводиться відловлювати рекрутів.

Почнемо з того, що працівники військкоматів не мають законного права влаштовувати подібні облави, ніхто не має права просто так затримувати громадян тільки за те, що вони не мають при собі документів, адже в Україні немає військового чи надзвичайного стану, комендантської години тощо. Зрозуміло, що плани призову військкоматам виконувати дуже складно через ряд причин, але не можна застосовувати подібні заходи, бо вони, по-перше, малоефективні, а по-друге, і це головне, працюють на користь ворогу, створюючи дуже негативний імідж держави.

Днями відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення різдвяно-новорічних свят у нашому районі. Керівник апарату райдержадміністрації Ольга Семехова, разом із членами оргкомітету, узгодили свої попередні пропозиції та створили план заходів з приводу орга-нізації зимових святкувань.

Ольга Олексіївна наголосила, що особливу увагу необхідно приділити дітям пільгових категорій, дітям військовослужбовців, які перебували чи перебувають у зоні АТО, дітям –переселенцям.

На засіданні визначили відповідальних за встановлення ялинки на головній площі району, (ними, як завжди, будуть представники селищної ради), прикраси та охорону лісової красуні. Також члени комітету визначилися із постачальником ялинки до сесійної зали районної ради. Попередньо заплановано, що початком відзначення дитячих ранків стане театралізована вистава для дітей пільгових категорій району та учнів початкової школи, яка відбудеться 19 грудня 2017 року у районному Будинку культури. Малюків чекатимуть на сцені казкові герої, а також концертна та конкурсно-розважальна програми із врученням подарунків.

З інших видань

Це наше перше велике інтерв’ю з Сергієм Лавриненко після того, як він покинув, тоді ще кіровоградську, «Зірку».

Незабаром, після своєї несподіваної відставки, Сергій Дмитрович очолив «Інгулець» з Петрового, який, на той момент, у минулому сезоні боровся за виживання. Але досить досвідченому в баталіях Першої ліги наставнику, який привів разом з собою кіровоградський тренерський штаб, вдалося стабілізувати гру і закінчити турнір вже в числі середняків. І ось до наступного чемпіонату команду підбирав і готував уже сам Лавриненко. Так що він мав тримати відповідь перед надзвичайно амбітним і дуже своєрідним президентом клубу Олександром Поворознюком і вболівальниками за підсумковий результат. Але судячи з того, що «Інгулець» закінчив першу частину турніру на третьому місці, ніяких претензій до головного тренера і футболістів бути не може. Та все ж, нашу бесіду розпочали з питання, яке напрошувалося саме собою:

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року № 227, районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступного об’єкта:

№ з/п Назва вільного об'єкта Характеристика об'єкта Місце розташування об'єкта Площа об'єкта, м2
1. Частина нежитлового приміщення стоматологічного кабінету комунального закладу "Петрівська центральна районна лікарня" цегляне смт. Петрове, вул. Центральна (Ілліча), 1 18,3

Невдовзі осінь за вікном почне змінювати холодна, морозна, сніжна зима. Проте і зараз час від часу чути сирену пожежного автомобіля, який поспішає комусь на допомогу. От ми й вирішили поспілкуватися з начальником Петрівського ра-йонного сектора Управління ДСНС України у Кіровоградській області, підполковником служби цивільного захисту В.В.Малютою щодо правил безпеки у зимовий період.

- Володимире Васильовичу, скажіть, які правила безпеки під час погодних умов взимку?